Σχολική λίστα: Τι να μη λείπει από τη σχολική τσάντα του παιδιού

Όσα πρέπει να περιέχει η σχολική τσάντα κάθε μαθητή. 

Σχολική λίστα: Τι να μη λείπει από τη σχολική τσάντα του παιδιού
Η σχολική τσάντα δεν πρέπει να περιέχει μόνο βιβλία και τετράδια. Bigstock

Η νέα σχολική χρονιά είναι προ των πυλών και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει έγκαιρα να προετοιμάζεστε τόσο για τις αναγκαίες αγορές σχολικών όσο και για τη δημιουργία μιας νέας ρουτίνας.

Κάντε έγκαιρα τις αγορές σας όπως σχολικές τσάντες και ρούχα αποφεύγοντας τον συνωστισμό και την ταλαιπωρία.

Και μιας ο λόγος για σχολικές τσάντες, πάρτε χαρτί και μολύβι σημειώνοντας όλα όσα πρέπει να περιέχει.

1657722110363-622379816-sxoliki-tsanta-2.jpg

Σχολική τσάντα

Ξεκινάμε λέγοντας ότι η σχολική τσάντα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού. Γι΄αυτό και η επιλογή της δεν πρέπει να γίνεται με κριτήριο τη φιγούρα και τα σχέδιά της. Να αναλογεί σε μέγεθος στο ύψος του παιδιού, να είναι ευρύχωρη και κυρίως λειτουργική.

Σχολική τσάντα: Πώς θα κάνετε την σωστή επιλογή - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κασετίνα

Η κασετίνα δεν πρέπει να λείπει από τη σχολική τσάντα κάθε μαθητή. Φροντίστε να είναι ευρύχωρη, εύχρηστη, μαλακή με αρκετούς χώρους. Για τα παιδιά Δημοτικού υπάρχουν δεκάδες επιλογές σε σχέδια και χρώματα και φυσικά με τους αγαπημένους τους ήρωες.

Τετράδια

Τα τετράδια είναι από τις αγορές που γίνονται συνήθως με την έναρξη των σχολείων. Ωστόσο μπορείτε να προμηθευτείτε θήκες ή αυτοκόλλητα για να ντύσετε τα σχολικά βιβλία.

doxeia-fagitou-paidiou-katharismos.jpg

Δοχείο φαγητού ( lunch box)

Το παιδί είτε μένει στο ολοήμερο είτε όχι, θα πρέπει να παίρνει μαζί του κολατσιό. Χρειάζεται λοιπόν ένα lunch box για να μεταφέρει το φαγητό του ή το σνακ στο σχολείο.

Παγούρι

Μαζί με το δοχείο φαγητού εξίσου απαραίτητο είναι και το παγούρι για νερό. Αποφύγετε τα πλαστικά μπουκάλια και επενδύστε σε ένα παγουρίνο που κλείνει καλά και διατηρεί το νερό δροσερό.

Χαρτομάντηλα, αντισηπτικό και μαντηλάκια

Τα μικρόβια και οι ιώσεις καραδοκούν οπότε μη ξεχνάτε να έχει πάντα το παιδί στην σχολική του τσάντα χαρτομάντηλα, αντισηπτικό και μαντηλάκια. Για να μην τα ψάχνει, μπορείτε να τα βάλετε σε μια πλαστική σακούλα με zip και να τα αντικαθιστάτε όταν τελειώνουν.

Μια αλλαξιά ρούχα

Μπορεί για το μικρό παιδί σας να είναι πρόσθετο βάρος να έχει στην τσάντα του ρούχα όπως ένα μπλουζάκι κι ένα σορτς ή κολάν για τα κορίτσια, για σας όμως θα είναι σωτήρια επιλογή, Κι αυτό γιατί αν βραχεί δεν θα χρειαστεί να τρέχετε στο σχολείο, απλά θα αλλάξει μόνο του ρούχα.

1665384951580-978159759-diavitis-sxoleio-ygeia.jpg

Καπέλο

Τα μικρά παιδιά καλό είναι να προστατεύονται από τον ήλιο ειδικά στα διαλείμματα αλλά και κατά τη μεταφορά τους προς και από το σχολείο στο σπίτι ( αν πηγαινοέρχονται με τα πόδια). Επομένως, όταν ετοιμάζετε την σχολική τσάντα μη παραλείπετε το καπέλο του παιδιού.

Αδιάβροχο και ομπρέλα

Το πλαστικό αδιάβροχο είναι πρακτικό και δεν πιάνει πολύ χώρο. Μάλιστα υπάρχουν σχολικές τσάντες με ειδική θήκη για αδιάβροχο. Η ομπρέλα από την άλλη, όσο μικρή κι αν είναι, θέλει τον χώρο της. Οπότε θα πρέπει να παρακολουθείτε τον καιρό και να την βάζετε στην τσάντα όταν προβλέπονται βροχές.

Λαστιχάκια για τα μαλλιά

Πολλές φορές τα κοριτσάκια χάνουν στο παιχνίδι τα λαστιχάκια των μαλλιών τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτουν στα μάτια τους, να ιδρώνουν ή να ζεσταίνονται. Μερικά έξτρα λαστιχάκια στην τσάντα της κόρης σας θα επιλύσουν όλα τα παραπάνω μικροπροβλήματα.

afieroma-back-to-school.jpg

Δείτε όλο το αφιέρωμα για τη νέα σχολική χρονιά ΕΔΩ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved