Επτά πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα αδέρφια

Εάν έχετε αδέρφια ή περισσότερα από ένα παιδιά, ιδού τι πρέπει να ξέρετε.

Επτά πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα αδέρφια

Η αδερφική σχέση είναι μοναδική.

Bigstock

Εάν έχετε αδέρφια ή περισσότερα από ένα παιδιά γνωρίζετε τα πάντα για τα παιχνίδια, τους καυγάδες και την αγάπη μεταξύ αδερφών. Η αδερφική σχέση είναι μία σχέση ζωής, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δε γνωρίζετε ή δεν είχατε συνειδητοποιήσει. Ας τα δούμε.

#1 Τα αδέρφια περνούν περισσότερο χρόνο μαζί από ότι με οποιονδήποτε άλλο

Για παράδειγμα, έρευνα έδειξε ότι ένα παιδί 11 ετών περνά το 33% του χρόνου του με τα αδέρφια του. Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν και αποκτούν διαφορετικές υποχρεώσεις και ενδιαφέροντα, το ποσοστό αυτό μειώνεται αισθητά και τα αδέρφια περνούν 10 ώρες αθροιστικά την εβδομάδα.

#2 Τα μικρότερα αδέρφια είναι πιο εξωστρεφή

Τα μικρότερα αδέρφια είναι πιο εξωστρεφή και επιπλέον έχουν την τάση να παίρνουν περισσότερα ρίσκα σε σχέση με τα αδέρφια τους. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι τα μικρότερα παιδιά έχουν μάθει να συνυπάρχουν και να επικοινωνούν με περισσότερους ανθρώπους μέσα στο ίδιο σπίτι.

#3 Συνήθως έχουν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες

Σε πολλές περιπτώσεις τα αδέρφια μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, αν και συνήθως έχουν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες. Αυτό παρατηρείται ακόμα και αν έχουν μικρή διαφορά ηλικίας, επομένως παρόμοιες εμπειρίες και βιώματα από τη γέννησή τους ακόμα.

#4 Μπορείτε να έχουν κοινές κακές συνήθειες και συμπεριφορές

Δεν συμβαίνει πάντα, αλλά είναι πολύ πιθανό όταν το μεγαλύτερο παιδί έχει συνήθειες όπως είναι το κάπνισμα, να την υιοθετήσει και το μικρότερο παιδί, ιδιαίτερα εάν η διαφορά ηλικίας μεταξύ τους είναι μεγάλη.

#5 Τα παιδιά που έχουν αδέρφια ωριμάζουν πιο αργά

Αυτό συμβαίνει γιατί τα μοναχοπαίδια επικοινωνούν και συναναστρέφονται περισσότερο με ενήλικες. Τα παιδιά με αδέρφια τσακώνονται, πεισμώνουν, βγάζουν εγωισμό σε κάποιες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να ωριμάζουν πιο αργά.

#6 Τα παιδιά με αδέρφια αντίθετου φύλου επικοινωνούν καλύτερα με άτομα αντίθετου επίσης φύλου

Αυτό συμβαίνει γιατί από τη μικρή τους ηλικία μαθαίνουν να συνυπάρχουν με το αντίθετο φύλο, το γνωρίζουν καλά και εξοικειώνονται μαζί του.

#7 Τα μικρότερα αδέρφια έχουν λιγότερες αλλεργίες και είναι πιο υγιή

Πιθανά να οφείλεται στο γεγονός ότι όταν γεννιούνται και λόγω της ύπαρξης του μεγαλύτερου παιδιού εκτίθεται ήδη σε βακτήρια, μικρόβια κτλ.

Με πληροφορίες από youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved