Το πιο γλυκό βίντεο: Αυτή η μπέμπα λατρεύει τον μεγάλο της αδερφό

Μαμά απαθανατίζει τα τρυφερά στιγμιότυπα.

Τα αδέρφια αναπτύσσουν μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους. Συχνά είναι οι καλύτεροι φίλοι, όπως στην περίπτωση των δύο παιδιών που πρωταγωνιστούν στο παραπάνω βίντεο. Παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας τους, έχουν αδυναμία ο ένας στον άλλο και λατρεύουν να περνούν χρόνο μαζί.

Το αγοράκι βλέπει τηλεόραση και όταν ξυπνάει η μπέμπα, η μαμά του το φωνάζει και εκείνο τρέχει στη μικρή του αδερφή. Το πρόσωπο της μικρούλας φωτίζεται μόλις βλέπει τον αδερφό της και του χαμογελά, ενώ το αγοράκι σκαρφαλώνει μέσα στην κούνια και ξαπλώνει μαζί της.

Συμβουλές για αγαπημένα αδέρφια

Τα αδέρφια συχνά έχουν συγκρούσεις και εντάσεις. Στο πώς θ αεξελιχθεί η μεταξύ τους σχέση, σημαντικό ρόλο παίζει και η συμπεριφορά των γονιών.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Μην συγκρίνετε τα παιδιά σας. Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό με τα δικά του θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά.

Βρείτε την αιτία σε περίπτωση τσακωμού. Εάν τα παιδιά σας τσακώνονται συχνά είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι κρύβεται πίσω από τους τσακωμούς.

Μάθετε στα παιδιά σας να εκτιμήσουν τη διαφορετικότητά τους. Όταν τα παιδιά έχουν διαφορετικό ταπεραμέντο και ενδιαφέροντα, οι αντιπαραθέσεις είναι φυσικό να προκύψουν. Το σημαντικό είναι να μάθετε στα παιδιά σας να σέβονται τη διαφορετικότητα και να δίνουν σημασία σε αυτό που πραγματικά μετράει: την αγάπη που νιώθει το ένα για το άλλο.

Δείξτε τους ότι μπορούν να διαφωνήσουν με σεβασμό. Ακόμα και οι άνθρωποι που αγαπιούνται πολύ, μπορεί να διαφωνούν κάποιες φορές, πόσο μάλλον όταν είναι πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved