Πέντε πράγματα που μία σύμβουλος γονέων θα ήθελε να γνωρίζει κάθε γονιός

Χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς από μια ειδικό.

Πέντε πράγματα που μία σύμβουλος γονέων θα ήθελε να γνωρίζει κάθε γονιός

Η ανατροφή των παιδιών είναι γεμάτη από συνεχείς προκλήσεις.

Bigstock

Νιώθετε συχνά ότι κάνετε τα πάντα λάθος με το παιδί σας; Ό,τι δεν έχετε υπομονή, είστε συνέχεια κουρασμένοι ή πώς πασχίζετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας όταν το μόνο που θέλετε είναι να βάλετε τις φωνές;

E, λοιπόν δεν είστε μόνοι. Κι άλλοι, πολλοί, γονείς αισθάνονται όπως κι εσείς…

Η ανατροφή των παιδιών είναι γεμάτη από συνεχείς προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίζετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είναι πάντα εύκολο αλλά όπως επισημαίνει η Nicole Schwarz, σύμβουλος γονέων και γάμου, αρκούν μερικές υπενθυμίσεις για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ισχυρή τη σχέση με τα παιδιά σας.

oikogeneia-(3).jpg

Η σύνδεση είναι το κλειδί

Τα παιδιά θέλουν την προσοχή , τη φροντίδα και τη στήριξη των γονιών τους. Όταν αυτή η σύνδεση είναι ισχυρή, θα ακούσουν και θα συμμορφωθούν με λιγότερη αντίσταση. Αναζητήστε ευκαιρίες για να συνδεθείτε μαζί τους καθημερινά μαθαίνοντας κι εσείς από την πλευρά σας να τα ακούτε.

Τα παιδιά δεν είναι ώριμα ( στο βαθμό που εσείς θέλετε)

Η ικανότητα να κάνετε μια καλή επιλογή απαιτεί χρόνο. Εστιάστε λοιπόν στο πώς να καθοδηγήσετε τα παιδιά να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις, δίνοντας το περιθώριο να προσπαθήσουν ξανά όταν τα καταφέρνουν.

Μη φοβάστε την κατάρρευση

Δεν είναι εύκολο να αποφύγετε την κατάρρευση, δυστυχώς. Εστιάστε στο να είστε ο ήρεμος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, υποστηρικτικός γονέας που χρειάζεται το παιδί σας. Εάν διαπιστώσετε ότι οι δυνάμεις σας, σας εγκαταλείπουν, σταματήστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα (ή κάντε ένα διάλειμμα) και ελέγξτε τα δικά σας συναισθήματα.

goneis-typoi-gonikis-anatrofis.jpg

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Να θυμάστε ότι εσείς γνωρίζετε το παιδί σας καλύτερα από τον καθένα. Αγκαλιάστε την μοναδική προσωπικότητα τους, κατανοήστε τις ανάγκες του, αναδείξτε τις δυνάμεις του

Χαλαρώστε

Υπάρχει ένας λόγος που αναστατώνεστε, υποχωρείτε ή αντιδράτε υπερβολικά. Το να κατανοήσετε γιατί ορισμένα πράγματα σας ενοχλούν περισσότερο από άλλα είναι ένα σημαντικό μέρος της ανατροφής των παιδιών. Χαλαρώστε και προσπαθήστε να μην αντιδράτε υπερβολικά σε όλα. Επίσης, αποδεχτείτε το γεγονός ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνονται όπως τα έχετε εσείς στο μυαλό σας.

Με πληροφορίες από το nurtureandthriveblog.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved