H μόνη συμβουλή που χρειάζονται οι νέοι γονείς

Μια μαμά μοιράζεται τη δική της εμπειρία θέλοντας να βοηθήσει τους νέους γονείς. 

H μόνη συμβουλή που χρειάζονται οι νέοι γονείς

Νεαρό ζευγάρι έχει στην αγκαλιά το νεογέννητο μωρό του.

Bigstock

Έχω μια συμβουλή για τους μέλλοντες γονείς που πρόκειται να ξεκινήσουν το ταξίδι της γονεϊκότητας.

Είναι μόνο ένα πράγμα και θα το μοιραστώ γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό. Είμαι βέβαιη ότι αν θα ακολουθήσετε αυτήν τη συμβουλή ο πρώτος χρόνος θα είναι πολύ λιγότερο αγχωτικός για εσάς, τον σύντροφό σας και το μωρό σας. Είναι κάτι που συνειδητοποίησα νωρίς…

Ποιο είναι αυτό;

Τα πράγματα που κάνετε για να κρατήσετε το μωρό σας ήρεμο σήμερα δεν είναι συνήθειες που θα κρατήσουν μια ζωή!

Προφανώς πολλά από αυτά που θα κάνετε ή δεν θα κάνετε θα το επηρεάσουν μακροπρόθεσμα. Τι χρειάζεται όμως το παιδί σας;

Αγάπη.

Στοργή.

Επίσης διαβάστε στο μωρό σας βιβλία. Τα θετικά αποτελέσματα της ανάγνωσης στα παιδιά είναι τεκμηριωμένα αλλά μην ανησυχείτε και μη φρικάρετε για όσα κάνετε προκειμένου να «επιβιώσετε» κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης μέρας (και νύχτας), όπως κούνημα, πιπίλα. Το μωρό σας θα τα ξεπεράσει όλα αυτά.

Θυμάμαι σαν σήμερα που μου έλεγαν, όταν είχα αγκαλιά τον γιο μου και πήγαινα πάνω κάτω στο δωμάτιο προκειμένου να τον ηρεμήσω, να μην το κάνω γιατί θα το συνηθίσει.

Αυτά τα μικρά κόλπα που ανακαλύπτετε για να ηρεμήσετε το μωρό σας δεν είναι κακές συνήθειες που θα διαρκέσουν για πάντα.

Αυτό είναι ψέμα.

Και τι δεν μου είχαν πει κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του γιου μου με το πρόσχημα χρήσιμων συμβουλών:

«Αν έχεις αγκαλιά το μωρό σου όλη την ώρα, δεν θα μπορέσεις ποτέ να κόψεις αυτή τη συνήθεια». ΨΕΜΑ! Σίγουρα δεν κουβαλάω το τετράχρονο παιδί μου όλη την ώρα. Περπατάει και τρέχει μόνο του καθημερινά.

«Μην θηλάζεις τον γιο σου να κοιμηθεί. Καλύτερα να μην τον αφήσεις να κοιμηθεί στο κρεβάτι μαζί σου. Δεν θα κοιμηθεί ΠΟΤΕ στο κρεβάτι του». ΨΕΜΑ! Ο γιος μου κοιμάται στο δικό του κρεβάτι εδώ και αρκετό καιρό. Στην πραγματικότητα κοιμάται όλη τη νύχτα και είναι υπέροχο.

«Δεν θα μπορέσεις ποτέ να τον απογαλακτίσεις αν τον θηλάζεις συνέχεια. Δεν θα μεγαλώσει σωστά». ΨΕΜΑ! Έφαγε όταν ήταν έτοιμος και απογαλακτίστηκε κι αυτός.

Θέλω οι γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα από όλα συμβαίνουν μια δεδομένη στιγμή ή περίοδο με το παιδί τους, δεν είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Το μωρό σας θα αλλάζει κάθε μέρα και οι συνήθειες και τα μικρά κόλπα σας θα σταματήσουν να λειτουργούν και εσείς θα εύχεστε μερικά από αυτά να λειτουργούσαν ακόμα!

Τα μωρά μεγαλώνουν. Και ο καιρός περνάει τόσο γρήγορα, οπότε σταματήστε να ανησυχείτε για το αύριο. Όλοι μαθαίνουμε να κοιμόμαστε, να τρώμε και να λειτουργούμε στον κόσμο των ενηλίκων εγκαίρως.

Απολαύστε τις στιγμές με το παιδί σας.

Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία να το βλέπετε να μεγαλώνει και να αναπολείτε τις στιγμές που έχουν περάσει προ πολλού.

Μην πιστεύετε όσα σας λένε…

Ελεύθερη μετάφραση από dailymom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved