Κυριακή του Πάσχα: Πώς να περάσετε όμορφα με την οικογένειά σας

Δημιουργήστε τις δικές σας οικογενειακές παραδόσεις.

Κυριακή του Πάσχα: Πώς να περάσετε όμορφα με την οικογένειά σας

Παιδιά μαζί με τους γονείς γιορτάζουν το Πάσχα με τον δικό τους τρόπο

Bigstock

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης και συμβολίζει το ξεκίνημα μιας νέας ζωής.

Περνάμε από τον πόνο, τη θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης, στην αγαλλίαση και την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση. Τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης», όπου σε πολλές γλώσσες διαβάζεται το Ιερό Ευαγγέλιο και διατρανώνεται παγκοσμίως η εποχή της Αναστάσιμης ελπίδας. Μοιράζονται φύλλα δάφνης που συμβολίζουν την Νίκη του Θεανθρώπου απέναντι στο θάνατο. Έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος των καθημερινών ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης.

Είθισται την Κυριακή του Πάσχα να είμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με γονείς, φίλους και συγγενείς.

Το οικογενειακό τραπέζι με τα πασχαλινά εδέσματα και το τσούγκρισμα αυγών είναι από τις παραδόσεις που αντέχουν στο χρόνο.

Σήμερα λοιπόν είναι μια καλή αρχή να κάνετε τις δικές σας οικογενειακές, πασχαλινές παραδόσεις. Δεν χρειάζεται να κοπιάσετε, αρκεί να έχετε διάθεση και όρεξη να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας.

egg-hunt-pasxa.jpg

Παιδιά παίζουν το κυνήγι των κρυμμένων αυγών στον κήπο.

Bigstock

Το κυνήγι των κρυμμένων αυγών

Το egg hunt ή αλλιώς το κυνήγι των κρυμμένων αυγών παίζεται ανήμερα του Πάσχα ή και λίγο νωρίτερα. Είναι ένα δημοφιλές έθιμο στην Αμερική και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και παρόλο που δεν είναι στις δικές μας παραδόσεις, σίγουρα πρόκειται για μία διασκεδαστική δραστηριότητα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

Πώς παίζεται το κυνήγι των κρυμμένων αυγών

Το παιχνίδι θυμίζει το γνωστό κυνήγι του θησαυρού μόνο που αντί για γρίφους και άλλα κρυμμένα αντικείμενα οι γονείς (ή σύμφωνα με το έθιμο ο πασχαλινό κούνελος) κρύβουν στα σπίτια και στις αυλές πασχαλινά αυγά. Τα παιδιά ψάχνουν να τα βρουν και νικητής αναδεικνύεται αυτός που έχει βρει περισσότερα.

Παίξτε παιχνίδια εικασίας

Γεμίστε τα βάζα με διάφορες πασχαλινές καραμέλες όπως ζελέ ή σοκολατένια αυγά. Στη συνέχεια, εσείς και τα παιδιά σας μαντεύετε εναλλάξ πόσες καραμέλες υπάρχουν σε κάθε βάζο. Το άτομο που βρίσκεται πιο κοντά στον πραγματικό αριθμό παίρνει το βάζο με τις καραμέλες! Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα βραβείο χωρίς ζάχαρη, όπως ένα μικρό παιχνίδι, ή ένα καλό βιβλίο.

pasxalines-oikogeneiakes-paradoseis.jpg

Μαμά βοηθά την κόρη της να φτιάξει μια πασχαλινή κάρτα

Bigstock

Φτιάξετε πασχαλινές κατασκευές

Ενώ πολλές μαμάδες λατρεύουν τις χειροτεχνίες, κάποιες άλλες αποφεύγουν τις κατασκευές στο σπίτι είτε γιατί πιστεύουν ότι είναι «χάσιμο» χρόνου, είτε γιατί πιστεύουν ότι τα παιδιά τους κάνουν αρκετές κατασκευές στο νηπιαγωγείο, είτε γιατί οι κατασκευές λερώνουν το σπίτι.

Ωστόσο υπάρχουν και κατασκευές που δεν δημιουργούν ακαταστασία όπως αυτή εδώ η πασχαλινή κατασκευή με ξύλινα κουταλάκια μίας χρήσης. Δείτε πώς θα κάνετε εδώ.

Μαζέψτε λουλούδια από τους αγρούς

Αν είστε στο χωριό ή σε κάποιο νησί, κάντε μια όμορφη βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο στους αγρούς. Η φύση είναι στα καλύτερά της και θα βρείτε όμορφα αγριολούλουδα που μπορείτε να κόψετε με τα παιδιά.

Ζωγραφίστε χρωμοσελίδες

Εκτυπώστε πασχαλινές χρωμοσελίδες και ζωγραφίστε τις με τα παιδιά σας ( θα τις βρείτε εδώ). Μπορείτε μάλιστα να ορίσετε κι ένα μικρό έπαθλο για την καλύτερη ζωγραφιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved