Διακοπές του Πάσχα: Πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες για να περάσετε χρόνο με τα παιδιά την περίοδο του Πάσχα. 

Διακοπές του Πάσχα: Πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Γονείς με τα παιδιά τους βάφουν πασχαλινά αυγά.

Bigstock

Τα παιδιά μετρούν αντίστροφα για τις διακοπές του Πάσχα. Θα ξεκουραστούν, θα έχουν ελεύθερο χρόνο, θα περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί σας.

Είτε φύγετε για το χωριό ή για το νησί είτε μείνετε στην πόλη, εκμεταλλευτείτε αυτές τις μέρες για να περάσετε καλά με την οικογένειά σας.

Είναι άλλωστε μια καλή ευκαιρία να κάνετε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα σας και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις.

kinigki-thisaurou-pasxa.jpg

Δυο κορίτσια κρατούν στο χέρι το πασχαλινό τους καλάθι

Bigstock

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε με τα παιδιά το Πάσχα

Μουσεία

Μπορεί να μην ενθουσιαστούν με την ιδέα να επισκεφτούν ένα μουσείο, όμως αν το συνδυάσετε με μια ημερήσια βόλτα θα αποτελέσει δέλεαρ για το παιδί. Επιλέξτε μουσεία που έχουν δράσεις κατάλληλες για την ηλικία του παιδιού σας ή κάποιες εκθέσεις που θα μπορούν να τις κατανοήσουν. Οι επιλογές είναι πολλές.

Ζωολογικό κήπο

Μια βόλτα σε ζωολογικό κήπο ή πάρκα δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με σπάνια ζώα και όχι μόνο. Αν πάλι είστε κάθετα αντίθετοι με τη λειτουργία ζωολογικών κήπων, εκμεταλλευτείτε κοντινά πάρκα ή βουνά για μια απόδραση. Η φύση αυτή την εποχή θα σας αποζημιώσει.

Τσουρέκια – κουλουράκια

Όταν προγραμματίζετε πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά τις διακοπές του Πάσχα, ο καιρός θα καθορίσει τι απ’ όλα όσα σχεδιάζετε θα υλοποιήσετε. Κι επειδή δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο καιρός καθόλη τη διάρκεια των διακοπών θα είναι ανοιξιάτικος, θα πρέπει να είστε ευέλικτοι. Άλλωστε υπάρχουν πολλές πασχαλινές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στην άνεση του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, γιατί να μη φτιάξετε μερικά ζεστά τσουρέκια με τα παιδιά σας; ‘Η κουλουράκια και γενικά πασχαλινά γλυκίσματα για να μοσχομυρίσει το σπίτι;

kiriaki-ton-vaion.jpg

Κοριτσάκι κοιτάζει το καλάθι με τα βαμμένα αυγά

Κυνήγι θησαυρού

Εφόσον ο καιρός είναι καλός, οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού. Αν είστε στο χωριό, η διασκέδαση είναι εγγυημένη αν όχι, έχετε την επιλογή του κήπου, της πυλωτής, ή κάποιου κοντινού πάρκου.

Δωμάτια απόδρασης

Η μάθηση μπορεί να είναι μια περιπέτεια αν την προσεγγίσετε με τον σωστό τρόπο. Τα δωμάτια απόδρασης είναι μια μορφή ψυχαγωγίας που μετατρέπει την επίλυση γρίφων σε περιπέτεια. Χρησιμεύουν επίσης ως μια εξαιρετική δραστηριότητα στην οποία μπορεί να συμμετάσχει όλη η οικογένεια.

Βόλτα στη θάλασσα

Αφιερώστε έστω μία μέρα για μια βόλτα στη θάλασσα. Τα παιδιά μπορούν να κολυμπήσουν ( αν είναι τολμηρά και αντέχουν το κρύο νερό) και να παίξουν στην άμμο, ενώ εσείς διαβάζετε ένα βιβλίο στον ήλιο.

Με πληροφορίες από το twinkl.ie

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved