Μοναδικοί τρόποι για να γιορτάσετε το Πάσχα με τα παιδιά σας

Ιδέες για μέσα και έξω από το σπίτι.

Μοναδικοί τρόποι για να γιορτάσετε το Πάσχα με τα παιδιά σας

Κοριτσάκι περπατά κρατώντας το χέρι της μαμάς και του μπαμπά

Bigstock

Το τέλος του χειμώνα σηματοδοτεί μια άλλη καλύτερη εποχή. Την άνοιξη. Ο χειμώνας είναι «καταθλιπτικός». Μουντές συννεφιασμένες μέρες και κρύο είναι μόνο μερικά από αυτά που τον χαρακτηρίζουν, ενώ η άνοιξη από μόνη της και μόνο σαν λέξη, μας φτιάχνει τη διάθεση.

Η άνοιξη μας προδιαθέτει όλους να βγούμε από το σπίτι, να απολαύσουμε τον ήλιο, τη φύση και να κάνουμε πολλά πράγματα με τα παιδιά μας. Σε αυτό φυσικά βοηθά και η περίοδος του Πάσχα που είναι η τέλεια δικαιολογία για να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα μαζί με τα παιδιά μας και να έρθουμε κοντά.

Σίγουρα οι παραδόσεις και τα έθιμα του Πάσχα υπάρχουν στο πρόγραμμά σας, όμως εμείς έχουμε ακόμη μερικές διασκεδαστικές ιδέες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας.

11 τρόποι να κάνετε το φετινό Πάσχα αξέχαστο

Διοργανώστε κυνήγι πασχαλινού αβγού

Αγοράστε σοκολατένια αβγά, μικρά δωράκια και κρύψτε τα μέσα στο σπίτι, στο μπαλκόνι, την αυλή ή τον κήπο αν έχετε μονοκατοικία η επισκεφθείτε τη γιαγιά στο χωριό.

Υιοθετήστε ένα κουνελάκι

Ξέρουμε ότι αυτή η ιδέα για κάποιους γονείς να μην είναι ωραία, όμως κάποιοι άλλοι σίγουρα θα τη βρουν υπέροχη. Αρκεί φυσικά να έχετε τον χρόνο να το φροντίζετε και να το προσέχετε.

kinigki-thisaurou-pasxa.jpg

Δυο κορίτσια κρατούν στο χέρι το πασχαλινό τους καλάθι

Bigstock

Διακοσμήστε το σπίτι σας με αυτοκόλλητα

Όχι δεν εννοούμε εκείνα τα αυτοκόλλητα που μια μαμά δεν μπορεί να αφαιρέσει από τα ντουλάπια και τις πόρτες. Αναφερόμαστε στα πολλαπλής χρήσης αυτοκόλλητα που μπορείτε να κολλήσετε και να ξεκολλήσετε πολλές φορές ξανά και ξανά και ξανά...

Βγάλτε οικογενειακές φωτογραφίες

Φροντίστε μέσα σε αυτές να βρίσκεται και η μαμά γιατί τις περισσότερες φορές η μαμά είναι εκείνη που τραβά τους άλλους φωτογραφίες και εκείνη κανείς.

Διακοσμήστε αβγά

Όχι δεν αναφερόμαστε στα κόκκινα πασχαλινά αβγά που βάφουμε τη Μεγάλη Πέμπτη. Μιλάμε για εκείνα τα αβγά που μπορείτε να βάψετε όλες τις υπόλοιπες μέρες.

Φτιάξτε πασχαλινό πρωινό

Κι όμως, ποιος είπε ότι το πρωινό δεν μπορεί να είναι πασχαλινό. Για ρίξτε μια ματιά εδώ στην πρότασή μας.

Φτιάξτε στεφάνια από λουλούδια

Γιατί να περιμένετε την Πρωτομαγιά για να φτιάξετε λουλουδένιο στεφάνι; Μαζέψτε λουλούδια και φτιάξτε στεφάνια με αφορμή το Πάσχα και την άνοιξη.

pasxalino-parti-me-tsai.jpg

Δύο κορίτσια απολαμβάνουν το πασχαλινό πάρτι με τσάι στη φύση

Bigstock

Κάντε πικ νικ

Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό, φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σνακ και πηγαίνετε σε κάποιο κοντινό πάρκο. Απολαύστε τον καλό καιρό και τον ήλιο.

Διαβάστε ιστορίες και παραμύθια για το Πάσχα

Θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν περισσότερα πράγματα για το Πάσχα και τα έθιμά μας; Διαβάστε τους ιστορίες και παραμύθια.

Δείτε πασχαλινές ταινίες όλοι μαζί

Φτιάξτε μια πασχαλινή βραδιά ταινιών. Ψήστε ποπ κορν και καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ.

Διακοσμήστε ένα πασχαλινό δεντράκι

Εδώ θα βρείτε ιδέες και πληροφορίες για αυτό το νεόφερτο έθιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved