Απασχολήστε τα παιδιά με αυτά τα DIY μουσικά όργανα

Αν βαρεθήκατε τα παιδιά σας να κοπανάνε τηγάνια και κατσαρόλες με τις κουτάλες, ήρθε η ώρα να τους δείξετε πώς θα φτιάξουν τα δικά τους μουσικά όργανα. 

Απασχολήστε τα παιδιά με αυτά τα DIY μουσικά όργανα

Αγόρι κοιτάζει έναν δοκιμαστικό σωλήνα πειραμάτων

Bigstock

Ενισχύστε τη δημιουργικότητα και την αγάπη των παιδιών σας για τη μουσική φτιάχνοντας μουσικά όργανα με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας.

Αυτά τα εύκολα DIY μουσικά όργανα δεν είναι απλά διασκεδαστικά αλλά θα μάθουν στα παιδιά ότι τα μαθηματικά έχουν ένα ενδιαφέρον, θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους και ίσως να τα κάνει να ενθουσιαστούν και με τη φυσική (!).

3 εύκολα μουσικά όργανα

Ξυλόφωνο με νερό

https://www.instagram.com/p/B_hNBlnjzo4

Μια οικογενειακή δραστηριότητα -ειδικά αυτή την περίοδο- είναι το βάψιμο των πασχαλινών αυγών. Στην περίπτωση του μουσικού οργάνου, γεμίστε γυάλινα ποτήρια με χρωματιστό νερό φτιάχνοντας το δικό σας γυάλινο ξυλόφωνο.

Αν θέλετε να φτιάξετε μια οκτάβα, θα χρειαστείτε 8 γυάλινα ποτήρια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ο,τι γυάλινα ποτήρια θέλετε εσείς, αρκεί να έχουν ίδιο μέγεθος. Όπως και να έχει όμως, εσείς θα παίξετε οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε και διαφορετικά γυάλινα ποτήρια και να δείτε τι ήχο βγάζουν.

Γεμίστε τα ποτήρια με νερό. Κάθε ποτήρι θα έχει και περίπου ένα δάχτυλο λιγότερο νερό από το άλλο.

Έπειτα με ένα μεταλλικό κουτάλι χτυπήστε ελαφριά τα ποτήρια και ακούστε τον ήχο.

Μουσικό όργανο «βροχή» (rainmaker)

https://www.instagram.com/p/B-cPkn5jpsq

Χρησιμοποιώντας το ρολό από το χαρτί κουζίνας, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας βροχή. Κλείστε με χαρτόνι και ένα λάστιχο τη μία πλευρά και από την άλλη που θα αφήσετε ανοιχτή γεμίστε το ρολό με ρύζι. Κλείστε και την άλλη πλευρά με χαρτόνι και λάστιχο και αφήστε το παιδί σας να παίξει.

Αυλός

https://www.instagram.com/p/BUwS5YuDGFb

Αν η οικογένειά σας έχει δει τον αυλό του Πίτερ Παν τότε αυτή την κατασκευή θα την λατρέψουν.

Πάρτε 15 πολύχρωμα καλαμάκια, κολλήστε τα με ένα σελοτέιπ όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα και έπειτα με ένα ψαλίδι κόψτε τα δημιουργώντας μια σκάλα από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο καλαμάκι.

Ζητήστε από το μικρό σας να φυσήξει και ακούστε τον όμορφο ήχο που θα βγάλει ο αυλός τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved