Egg Hunt: Το πασχαλινό παιχνίδι που λατρεύουν τα παιδιά

  • Πώς παίζεται το egg hunt
  • Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον πασχαλινό κούνελο
  • Πώς θα διοργανώσετε το τέλειο κυνήγι πασχαλινών αυγών
Egg Hunt: Το πασχαλινό παιχνίδι που λατρεύουν τα παιδιά

Το κυνήγι των πασχαλινών αυγών, ευρέως γνωστό ως egg hunt, είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι στο εξωτερικό που παίζεται ανήμερα του Πάσχα ή και νωρίτερα. Μπορεί να μην είναι στις δικές μας παραδόσεις, πρόκειται όμως για ένα παιχνίδι διασκεδαστικό και πολύ εύκολο να το διοργανώσετε κι εσείς στο σπίτι.

Πώς παίζεται το egg hunt

Σίγουρα έχετε δει φωτογραφίες και βίντεο με στιγμιότυπα του παιχνιδιού στο διαδίκτυο ή ακόμα και σε ξένες ταινίες. Το concept είναι το εξής: ο πασχαλινός κούνελος τρυπώνει στα σπίτια και τις αυλές και κρύβει πασχαλινά αυγά, λιχουδιές και άλλα αντικείμενα. Τα παιδιά προσπαθούν να βρουν και να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κρυμμένα αντικείμενα στα πασχαλινά τους καλάθια και νικητής αναδεικνύεται αυτός που έχει μαζέψει τα περισσότερα αυγά και λιχουδιές.


https://www.instagram.com/p/Ccj3Ga0M7IS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ασχαλινό κούνελο

Ο κούνελος του Πάσχα, είναι φολκλορική φιγούρα και ταυτόχρονα σύμβολο της άνοιξης σε πολλές βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Απεικονίζεται σαν λαγός που φορά ρούχα και κρατά πασχαλινά αυγά. Η ρίζες του βρίσκονται στην Λουθηρανή Γερμανία όπου κατά το έθιμο είχε το ρόλο του δικαστή και αξιολογούσε την συμπεριφορά των μικρών παιδιών κα την αρχή των εορτών του Πάσχα. Εκτός από τα αυγά, συχνά κρατούσε καραμέλες και έφερνε παιχνίδια στα σπίτια των μικρών παιδιών. Θυμίζει λίγο τον Άγιο Βασίλη, έτσι δεν είναι;

Πώς θα διοργανώσετε το τέλειο κυνήγι πασχαλινών αυγών

Αρχικά να πούμε ότι αν και το egg hunt συνηθίζεται να παίζεται σε εξωτερικό χώρο, ωστόσο μπορείτε να το διοργανώσετε και μέσα στο σπίτι εάν δεν έχετε αυλή.

Βήμα 1ο: Συγκεντρώστε τα αντικείμενα που θα κρύψετε. Αυτά μπορεί να είναι πασχαλινά αυγά σε διάφορα χρώματα, καραμέλες ή σοκολάτες, μικρά δωράκια όπως μαρκαδόρους κ.α.

Βήμα 2ο: Καταγράψτε τα κρυμμένα αντικείμενα σε μία λίστα ώστε να γνωρίζει το παιδί πόσα και τι θα πρέπει να αναζητήσει.

Βήμα 3ο: Κρύψτε τα αντικείμενα σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι ή εκτός σπιτιού. Φροντίστε ώστε τα σημεία να μην είναι πολύ εμφανή, αλλά ούτε και δυσεύρετα.

Βήμα 4ο: Δώστε στα παιδιά καλαθάκια, τσαντάκια ή ό,τι άλλο έχετε για να συγκεντρώνει μέσα τα αντικείμενα που βρίσκει.


https://www.instagram.com/p/CckD1LIuIxI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved