«Αγαπημένες μου κόρες, πρέπει να συνεχίσετε να παλεύετε»

Μία μαμά γράφει γράμμα στις κόρες της με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

«Αγαπημένες μου κόρες, πρέπει να συνεχίσετε να παλεύετε»

«Αγαπημένες μου κόρες,

Είστε πολύ μικρές ακόμα για να το ξέρετε, αλλά είστε πολύ τυχερές που μεγαλώνετε ενώ πλέον υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές και ευκαιρίες για τις γυναίκες. Πρέπει να συνεχίζετε να παλεύετε, αλλά υπάρχουν ορισμένες γυναίκες πολύ γενναίες που υψώνουν το ανάστημά τους και κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν και δουλεύουν σκληρά για να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για εσάς.

Σας έχω μεγαλώσει να είστε δυνατές, με αυτοπεποίθηση και γενναίες, το πιο σημαντικό όμως θέλω να είστε ευγενικές, έξυπνες, να νοιάζεστε για τους γύρω σας, να τους αγαπάτε. Τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, θέλω να γιορτάσω εσάς τις δύο και να μοιραστώ μερικά μαθήματα που εύχομαι να καταφέρω να σας μάθω όσο μεγαλώνετε.

Στον έρωτα

Ένας καλός σύντροφος δεν θα σας κάνει ποτέ να τον κυνηγήσετε από στοργή ή προσοχή. Δεν θα σας πληγώσει ποτέ επίτηδες.

Ο γάμος είναι δύσκολος. Χρειάζεται διαρκής συντήρηση. Είναι όμως σημαντικό να ξέρετε πότε να αφήνετε τα πράγματα που δεν μπορούν να φτιάξουν και πότε δεν είστε ευτυχισμένες.

Μπορεί να έχετε περισσότερες από μία αγάπες και οι άνθρωποι αλλάζουν.

Ο έρωτας είναι έρωτας. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο άνθρωποι μας ελκύουν.

Στη ζωή

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να μην παντρευτείτε ή να μην κάνετε παιδιά. Όλα είναι επιλογές που ευτυχώς έχουμε.

Να είστε ανεξάρτητες σε σχέση και με τον σύντροφο και με τους γονείς σας. Δεν ξέρετε ποτέ τι επιφυλάσσει το μέλλον και είναι σημαντικό να έχετε δεξιότητες και χρήματα δικά σας.

Μην φοβάστε να μιλήσετε για θέματα που έχετε άποψη, αλλά να δέχεστε και να σέβεστε τις διαφορετικές απόψεις. Να είστε καλά προετοιμασμένες στα θέματα που επιλέγετε να έρθετε σε αντιπαράθεση.

Ποτέ με χρησιμοποιείτε το φύλο σας ως δικαιολογία. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείτε να κάνετε επειδή είστε γυναίκες και μην αφήνετε ποτέ κανέναν να σας πει το αντίθετο.

Να πιστεύετε ότι είστε απίθανες. Να είστε οι καλύτερες φίλες του εαυτού σας. Δεν είναι ευθύνη κανενός άλλου να σας κάνει να νιώθετε καλά.

Στις δύσκολες στιγμές

Η ζωή είναι πολύ πιο εύκολη όταν κάποια πράγματα τα δέχεστε όπως είναι. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα, μάθετε λοιπόν να αποδέχεστε πράγματα και καταστάσεις. Οι στιγμές δεν μας καθορίζουν. Όλοι έχουμε κάνει πράγματα για τα οποία έχουμε μετανιώσει. Μην μένετε κολλημένοι σε αυτά. Είναι απλώς κομμάτι της ζωής σας και όχι εσείς.

Υπάρχει πάντα τρόπος να πετύχετε τους στόχους σας. Εάν σημαίνουν τόσα πολλά για εσάς, παλέψτε για αυτούς. Οι καλοί βαθμοί στο σχολείο δεν είναι ο μόνος τρόπος για να σπουδάσετε ή να κάνετε καριέρα. Οι κλειστές πόρτες μπορούν να ανοίξουν.

Ελπίζω να είμαι πάντα δίπλα σας τις καλές και τις κακές στιγμές και εάν υπάρχει κάτι που θέλω να κρατήσετε από όλα αυτά είναι ότι ό,τι και να κάνετε και ό,τι και να πείτε και να σας σταματήσω να σας αγαπώ»

To παραπάνω κείμενο δημοσίευσε η Christy Kidner στο canberratimes.com. Όπως όλες οι μαμάδες, έτσι και η Christy, θέλει για τις κόρες τις ένα μέλλον καλύτερο, δίκαιο, στο οποίο τα κορίτσαι της θα νιώθουν ασφάλείς και ανεξάρτητες.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες μαμάδων με τις κόρες της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved