Γονείς κρατούν τα νεογέννητα μωρά τους αγκαλιά

Υπέροχες φωτογραφίες από την Eweliny.

Γονείς κρατούν τα νεογέννητα μωρά τους αγκαλιά
Instagram / fotografie_eweliny

Η Eweliny είναι επαγγελματίας φωτογράφος νεογέννητων και το προφίλ της στο Instagram είναι ένα πλούσιο άλμπουμ με φωτογραφίες νεογέννητων και νέων γονιών στο σπίτι και στο μαιευτήριο.

Η φωτογράφος ακολουθεί μία μινιμαλιστική προσέγγιση και οι φωτογραφίες της ανήκουν στο είδος της lifestyle φωτογράφισης, δεν γίνονται δηλαδή σε στούντιο αλλά σε φυσικό περιβάλλον χωρίς τη χρήση props και σκηνικών.

Οι φωτογραφίες της Eweliny ξεχωρίζουν γιατί είναι μίνιμαλ, μοιάζουν να είναι τραβηγμένες αυθόρμητα και αναδεικνύουν συναισθήματα και ιδιαίτερες στιγμές. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι τα γήινα και τα ρούχα που φορούν γονείς και παιδιά είναι μονόχρωμα, τις περισσότερες φορές λευκά, μαύρα ή μπεζ.

https://www.instagram.com/p/CnAXmxPoUMZ

Στο Fotografie Eweliny μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες νεογέννητων τις πρώτες μέρες στο σπίτι, μπαμπάδες που κρατούν τα μωρά τους αγκαλιά, παιδιά που συναντούν για πρώτη φορά το νεογέννητο αδερφάκι τους, μωρά στο μαιευτήριο.

Οι τελευταίες ανήκουν σε ένα ιδιαίτερο project της φωτογράφου, το λεγόμενο Project 48 και αυτό γιατί οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες αυστηρά σε διάστημα 48 ωρών μετά τον τοκετό, όσο δηλαδή είναι η μαμά και το μωρό στο μαιευτήριο.

https://www.instagram.com/p/CmOK-wgsERG

Γονείς κρατούν τα μωρά τους αγκαλιά

Από τις φωτογραφίες που ξεχωρίζουν είναι και αυτές με γονείς που κρατούν τα νεογέννητα αγκαλιά. Σε πολλές από αυτές οι γονείς δεν φοράνε μπλούζες για να επωφεληθεί το μωρό από τη δερματική επαφή.

Δείτε κάποιες από αυτές που ξεχωρίσαμε στην gallery που ακολουθεί.

Τα οφέλη της δερματικής επαφής

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Florida Atlantic University αναδεικνύει τα οφέλη της δερματικής επαφής για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέθοδος του μάρσιπου, γνωστή και ως Kangaroo Care, κατά την οποία το μωρό έρχεται σε επαφή με το στήθος της μητέρας, προάγει την νευροφυσιολογική ανάπτυξη του βρέφους. Η συγκεκριμένη μέθοδος δίνει έμφαση στον τρόπο με τον οποίο η μητέρα κρατά το μωρό και ιδίως όταν δεν είναι τελείως ντυμένο ώστε να μπορεί να έρχεται σε επαφή με περισσότερο δέρμα. Η μέθοδος Kangaroo Care φαίνεται να έχει σημαντικά οφέλη τόσο για το ίδιο το μωρό όσο και την μητέρα την περίοδο μετά τον τοκετό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved