Τοκετός στο νερό: Μαμά γέννησε το τρίτο της παιδί και φωτογράφος απαθανάτισε τα στιγμιότυπα

Φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη μαγεία του τοκετού από την Monet Nicole.

Τοκετός στο νερό: Μαμά γέννησε το τρίτο της παιδί και φωτογράφος απαθανάτισε τα στιγμιότυπα
Instagram / monetnicolebirths

O τοκετός στο νερό αποτελεί μία δημοφιλής επιλογή για πολλές μαμάδες κυρίως στο εξωτερικό. Γίνεται συνήθως σε πλαστικές πισίνες, παρουσία μαιών, ενώ ακολουθείται μία συγκεκριμένη διαδικασία για την ασφάλεια μαμάς και μωρού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγκυμοσύνη να μην θεωρείται υψηλού κινδύνου και να υπάρχει η έγκριση του γυναικολόγου.

Τα οφέλη του τοκετού στο νερό είναι πολλά: η μαμά μπορεί να κινηθεί μέσα στην πισίνα πιο εύκολα, το ζεστό νερό την χαλαρώνει και την ανακουφίζει και το έμβρυο γεννιέται σε ένα υδάτινο περιβάλλον που θυμίζει αρκετά εκείνο της μήτρας.

Οι φωτογραφίες της Monet Nicole

Η Monet Nicοle είναι επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού με πολλά χρόνια εμπειρίας. Έχει παρευρεθεί και φωτογραφήσει τη γέννηση εκατοντάδων παιδιών και το προφίλ της στο Instagram όπου μοιράζεται πολλές από τις φωτογραφίες και τις ιστορίες της έχει πάνω από 159 χιλιάδες ακολούθους.

Σε μία πρόσφατη ανάρτησή της η φωτογράφος μοιράστηκε τη γέννα μίας μαμάς που έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί. Η νεαρή μητέρα γέννησε στο σπίτι και επέλεξε τον τοκετό στο νερό. Η τρίτη αυτή γέννα ήταν η πιο δύσκολη, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η φωτογράφος, εξίσου όμως μοναδική.

«Αυτά τα τρίτα μωρά μπορεί να είναι τα πιο δύσκολα. Αυτό σίγουρα ήταν. Οι δύο πρώτες της γέννες ήταν γρήγορες, ίσως και απότομες, έτσι όλοι υποθέσαμε ότι το ίδιο θα ίσχυε και τώρα.

Όμως: ο τοκετός ήταν αργός και ήρεμος. Το σώμα της έκανε ακριβώς αυτό που χρειαζόταν να κάνει, αλλά στον δικό του χρόνο. Ξεκίνησε μέσα στη νύχτα, μετά ξεκουράστηκε και μετά συνέχισε. Ο ήλιο βγήκε και εκείνη συνέχισε.

Τελικά, όταν άρχισε ολοένα και περισσότερο φως να μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα, ήταν ώρα. Το μωρό βγήκε με τον ομφάλιο λώρο τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του. Τον ξετυλίξαμε και βάλαμε το μωρό στα χέρια της μαμάς και του μπαμπά του.

Αυτό που ακολούθησε ήταν εξίσου μαγικό: ζεστός ήλιος, αγκαλιές στο κρεβάτι, μία υπέροχη οικογένειας, ένας τρυφερός θηλασμός και τα πιο χαριτωμένα πατουσάκια νεογέννητου. Όλοι ήμασταν στον παράδεισο.» έγραψε μεταξύ άλλων η φωτογράφος στην ανάρτησή της.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved