Τρόποι να κρατήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων στη ζωή των μεγαλύτερων παιδιών

Γιατί δεν υπάρχει λόγος τα μεγάλα παιδιά να μην έχουν τα Χριστούγεννα που είχαν και όταν ήταν σε αρκετά μικρή ηλικία.

Τρόποι να κρατήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων στη ζωή των μεγαλύτερων παιδιών
Bigstock

Όσο και αν ευχόμαστε τα παιδιά μας να παραμείνουν μικρά και γεμάτα λαχτάρα και απορίες για πάντα, κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν και θα πάψουν να πιστεύουν στις νεράιδες, τα ξωτικά και ναι... ακόμη και τον Άγιο Βασίλη.

Αυτή η ωριμότητα δεν χρειάζεται να σημαίνει το τέλος της μαγείας των Χριστουγέννων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρατήσετε ζωντανή τη μαγεία των Χριστουγέννων στη ζωή των μεγαλύτερων παιδιών. Και πού ξέρετε; Ίσως αυτό το νέο στάδιο να φέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά στην οικογένειά σας. Δείτε πώς.

Κρατήσετε ζωντανή τη μαγεία των Χριστουγέννων στη ζωή των μεγαλύτερων παιδιών

Ζητήστε από τα μεγαλύτερα παιδιά για να διαδώσουν τη μαγεία στα μικρότερα μέλη της οικογένειας και του φίλους: Μπορεί να γνωρίζουν την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη, αλλά ακόμη και τώρα μπορείτε να τα κάνετε να νιώσουν ξεχωριστά. Πείτε τους ότι πια έχουν μπει στο κλαμπ όσων ξέρουν την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη. Δείξτε τους πώς δημιουργήσατε τα ίχνη του Άγιου Βασίλη πριν μερικά χρόνια ή πώς καταφέρατε να ακούγονται τα κουδούνια των ελκήθρων έξω από το μπαλκόνι σας, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στη δημιουργία της ψευδαίσθησης. Ένα πράγμα που σίγουρα θα απολαύσουν: Το τσιμπολόγημα των μπισκότων που θα αφήσετε για τον Άγιο Βασίλη. Βοηθώντας σας στη δημιουργία της μαγείας θα μάθουν τι σημαίνει χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Μιλήστε τους για την πίστη στον Άγιο Βασίλη: Στο μεγαλύτερο παιδί σας μπορείτε να μιλήσετε περισσότερο για τις πνευματικές ή θρησκευτικές σας πεποιθήσεις. Αν και η πίστη σας μπορεί να ήταν πάντα μέρος των γιορτών σας, καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, μπορείτε να εξηγήσετε περισσότερα για τις ιστορίες, τους ανθρώπους και τις διδασκαλίες που τιμά αυτή την εποχή του χρόνου. Για ποιο λόγο πρέπει οι άνθρωποι να έχουν πίστη, γιατί πρέπει να βοηθούν και γιατί τα ήθη και τα έθιμα πρέπει να τα τηρούμε.

Μιλήστε τους για την προσφορά: Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να διδάξετε στο παιδί σας τις αξίες που γιορτάζονται αυτή την εποχή του χρόνου. Ως οικογένεια, προσφέρετε εθελοντικά φαγητό ή ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη. Ζητήστε από το παιδί σας να δωρίσει ό,τι παιχνίδια ή αντικείμενα δεν χρησιμοποιεί.

Δημιουργήστε μια νέα παράδοση: Στολίστε το δέντρο μαζί, πιείτε ζεστή σοκολάτα, δείτε χριστουγεννιάτικες ταινίες, κοιμηθείτε κάτω από το δέντρο παραμονή Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς.

με πληροφορίες από το parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved