Η αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων κρύβεται στην ίδια την οικογένεια

Oι γιορτές αποτελούν την ιδανική ευκαιρία να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας, με τους δικούς σας ανθρώπους δείχνοντάς τους πόσο σημαντικοί είναι στη ζωή σας.

Η αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων κρύβεται στην ίδια την οικογένεια
Bigstock

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο δώρα, στολισμός, διακοπές… ‘Η τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτά.

Είναι παράλληλα και μια πνευματική γιορτή, μια γιορτή αγάπης και προσφοράς.

Τις ημέρες αυτές είναι μια καλή αφορμή να συγκεντρωθούν όλα μαζί τα μέλη της οικογένειας, να ζήσουν όμορφες στιγμές και τα παιδιά να νιώσουν την αγάπη των γονιών τους.

Πέντε τρόποι να διατηρήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν

Χριστούγεννα: Μια γιορτή για την οικογένεια

Ειδικά την περίοδο των γιορτών είναι σημαντικό η οικογένεια να βιώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Αποφύγετε τις συγκρούσεις ή τους τσακωμούς για τα οικογενειακά τραπέζια και εστιάστε στο πόσο σημαντικό είναι που είστε όλοι μαζί.

Ανταλλάξτε δώρα - ακριβά, οικονομικά, συμβολικά – ό,τι αντέχει η τσέπη σας και συνοδεύστε τα με κάρτες και ευχές. Αρκεί, να μην περιοριστείτε μόνο σε αυτά.

xristougenna-mama.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / S&B Vonlanthen

Αγάπη οικογένειας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, υπάρχει μία (και στις περισσότερες περιπτώσεις μοναδική) ευκαιρία για να λάβετε ένα δώρο που δεν μπορεί να τυλιχτεί και δεν είναι άλλο από την αγάπη της οικογένειας.

Κρύβεται στις μικρές πράξεις που τόσο εύκολα θεωρούμε δεδομένες: ο μπαμπάς παίρνει το μικρότερο κομμάτι της πίτας για να διασφαλίσει ότι όλοι οι άλλοι θα είναι ικανοποιημένοι, η μικρή αδερφή αντιστέκεται στην παρόρμηση να σκίσει όλα τα δώρα ταυτόχρονα, η γιαγιά βοηθάει στα πιάτα ή προσφέρεται να μείνει με τα παιδιά για να βγουν οι γονείς μετά το τραπέζι.

Αυτά είναι τα ουσιαστικά χριστουγεννιάτικα δώρα: η αγάπη, η καλοσύνη, η υπομονή, η ταπεινοφροσύνη, η γενναιοδωρία , η ακεραιότητα.

Όμως αυτή είναι και η ουσία των Χριστουγέννων: δώρα , ναι, αλλά δώρα που δεν μπορούν να αγοραστούν ή να εξαγοραστούν.

Όσο για τη μαγεία των γιορτών δεν τη βρείτε στα στολίδια ή στα εμβληματικά σύμβολα αλλά στο πνεύμα της αγάπης και της προσφοράς.

Με πληροφορίες από το germmagazine.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved