Γράμμα από μια δασκάλα για τα Χριστούγεννα

Τι θέλει μια εκπαιδευτικός να γνωρίζουν οι γονείς με αφορμή τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Σίλια Χαλιώτη
Γράμμα από μια δασκάλα για τα Χριστούγεννα
Bigstock

Αγαπητοί γονείς,

Καταλαβαίνω ότι τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που πιέζεστε να δημιουργήσετε την τέλεια εορταστική ατμόσφαιρα. Καταλαβαίνω ότι θέλετε να μεταδώσετε στο παιδί σας τη μαγεία του Άγιου Βασίλη και να το διαβεβαιώσετε ότι θα φέρει τα καλύτερα δώρα. Ίσως ψάχνετε με τις ώρες και ανησυχείτε μέχρι να βρείτε το καταλληλότερο δώρο για εκείνο. Σίγουρα αυτό σας γεμίζει αρκετό άγχος, αλλά θέλω να σας πω ένα μυστικό.

Σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας ενημερώσω ότι κάθε Ιανουάριο, όταν το παιδί σας επιστρέφει στο σχολείο μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων, μου λέει τα πάντα για τις μέρες που πέρασαν. Μου λέει για τις μέρες που μείνατε όλοι μέσα στο σπίτι και βλέπατε τηλεόραση. Μου λέει για τις νύχτες που βγήκατε έξω στο κρύο μόνο και μόνο για να πάρετε McDonald’s. Μου λέει για τις φορές που έμεινε στη γιαγιά και στον παππού και μου περιγράφει τη χαρά του όταν πηγαίνατε μετά τη δουλειά να το πάρετε. Μου λέει πότε το αφήσατε να κοιμηθεί ανάμεσά σας στο δικό σας κρεβάτι. Μου λέει πώς παίξατε ένα παιχνίδι με κάρτες και ότι ξεχάσατε μια φορά να του βάλετε πετσέτα όταν πήγε κολυμβητήριο. Μου λέει για την επίσκεψη που κάνατε σε ένα φιλικό σπίτι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και πώς κατάφερε να μην κοιμηθεί μέχρι τα μεσάνυχτα. Μου λέει πόσο του άρεσε να μένει με τις πιζάμες όλη μέρα κάποιες μέρες και μου διηγείται μια εκδρομή σας κάποια άλλη μέρα. Θα μου αναφέρει και για τα δώρα που πήρε…, αλλά για εκείνο τα Χριστούγεννα δεν έχουν καμιά χαρά και αξία χωρίς εσάς!

Να ξέρετε ότι για το παιδί σας τα Χριστούγεννα είστε εσείς… είναι η αγάπη σας, ο χρόνος σας, η ρουτίνα σας και η ασφάλεια που νιώθει μαζί σας… Εσείς είστε το αγαπημένο του δώρο για τις γιορτές!

Καλά Χριστούγεννα!

Σίλια Χαλιώτη
Παιδαγωγός - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Ιδιοκτήτρια του κέντρου “School & Career Consulting”
6975541206
chalioti@gmail.com

IG: @celia.chalioti

FB: @School & Career Consulting

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved