Πέντε τρόποι να διατηρήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν

Πώς να κρατήσετε ζωντανή τη μαγεία των γιορτών για τα παιδιά σας. 

Πέντε τρόποι να διατηρήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν
Bigstock

Όταν τα παιδιά είναι μικρά δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για να ενισχύσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων. Τα πολύχρωμα λαμπιόνια, το στολισμένο δέντρο, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ο ‘Αγιος Βασίλης αρκούν για να είναι ενθουσιασμένα και χαρούμενα.

Καθώς όμως τα παιδιά μεγαλώνουν, χάνουν την …πίστη τους στις νεράιδες και τα ξωτικά και ξέρουν ότι τα δώρα τα δέρνει η μαμά και ο μπαμπάς και η μαγεία εξανεμίζεται.

Υπάρχουν όμως τρόποι να βοηθήσετε τα μεγαλύτερα παιδιά να νιώσουν το γιορτινό κλίμα και κυρίως το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Δείτε πώς:

xristougenna-mama.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / S&B Vonlanthen

Ζητήστε τη βοήθειά τους για τα μικρότερα παιδιά

Τώρα που ξέρουν την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί σας, για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Ζητήστε να ταχυδρομήσουν εκείνα το γράμμα στον Αη Βασίλη ή να βάλουν τα μπισκότα με το γάλα κάτω από το δέντρο.

Εξηγήστε την ουσία των γιορτών

Καθώς το παιδί μεγαλώνει μπορεί να αντιληφθεί την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που είναι και η ουσία των γιορτών πέρα από τα δώρα και τους στολισμούς.

akriva-dora-xristougenna.jpg

Προσφέρετε δώρα

Αγκαλιάστε το πνεύμα προσφοράς της εποχής. Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να προσφέρετε ρούχα, τρόφιμα, δώρα σε διάφορους φορείς της γειτονιάς σας. Ζητήστε να αποφασίσει ποια από τα πράγματά του θα ήθελε να προσφέρει και γιατί όχι να αφιερώσει ένα μέρος από το χαρτζιλίκι του για την αγορά ενός δώρου που θα προσφέρει όπου επιθυμεί.

Καθιερώστε μια νέα παράδοση

Μπορείτε να κάνετε χριστουγεννιάτικες αγορές για το σπίτι, να φτιάξετε κάρτες που θα δώσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή να ψήσετε μπισκότα τα οποία θα προσφέρετε. Ο,τι κι αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να το κάνετε από κοινού, ως οικογένεια.

Η διατήρηση παραδόσεων θα τους δημιουργήσει όμορφες γιορτινές αναμνήσεις που θα θέλουν να τηρήσουν και για τα δικά τους παιδιά κάποια μέρα.

mama-xristougenna.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Paige Cody

Κάντε τους έκπληξη

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τα δώρα και ειδικά αυτά που δεν τα περιμένουν. Προσπαθήστε λοιπόν αρκετές μέρες πριν από τις γιορτές να μάθετε τι επιθυμεί το παιδί σας και κάντε του έκπληξη στις γιορτές. Είναι βέβαιο ότι οι επιθυμίες τους είναι περισσότερες από μία.

Με πληροφορίες από parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved