Έξι τρόποι για να κάνεις τη μητρότητα πιο εύκολη

Πώς θα κάνετε τη μητρότητα πιο εύκολη.

Έξι τρόποι για να κάνεις τη μητρότητα πιο εύκολη
Bigstock

Αν υπήρχαν στην κυριολεξία μυστικά που θα έκαναν τη μητρότητα πιο εύκολη, είμαστε βέβαιες ότι όλες οι μαμάδες θα ήθελα να τα γνωρίζουν.

Η μητρότητα είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται το παιδί, σε όποια ηλικία, η μητρότητα χρειάζεται γερό στομάχι.

Υπάρχουν ωστόσο μερικά πράγματα που θα κάνουν την μητρότητα μια εύκολη υπόθεση.

Φτιάξτε πρόγραμμα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε τη μητρότητα πιο εύκολη είναι να φτιάξετε ένα πρόγραμμα που θα ακολουθείτε.

Διδάξτε στα παιδιά σας να είναι ανεξάρτητα

Σίγουρα αγαπάτε και νοιάζεστε τα παιδιά σας, όμως πρέπει να μένετε και λίγο μόνες. Δώστε χρόνο στα παιδιά σας να κάνουν πράγματα μόνα τους. Ζητήστε τους να διπλώσουν τα ρούχα τους, να βάλουν νερό ή να πάρουν το σνακ που ήδη έχετε έτοιμο στην κουζίνα.

Κοιμηθείτε νωρίς

Αν κοιμηθείτε νωρίς θα ωφεληθείτε και εσείς μαζί με το παιδί σας. Τα παιδιά, ειδικά τους πρώτους μήνες θα κοιμούνται αρκετά. Εκμεταλλευτείτε αυτόν τον χρόνο και κάντε άλλες δουλειές που δεν προλαβαίνετε ή γιατί όχι, κοιμηθείτε και εσείς λίγο. Όταν η μαμά είναι ξεκούραστη τότε και η μητρότητα θα είναι πιο εύκολη.

Φτιάξτε μια ρουτίνα πριν τον βραδινό ύπνο

Η ρουτίνα πριν τον ύπνο είναι ζωτικής σημασίας. Χαλαρώστε μαζί πριν τα βάλετε για ύπνο, διαβάστε τους μια ιστορία, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Τα ίδια θα αναγνωρίζουν τα βήματα που προηγούνται πριν τον ύπνο και έτσι θα γίνει πιο εύκολη η ζωή σας τα βράδια.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Αφήστε για μερικές ώρες τα παιδιά στη γιαγιά ή τον παππού. Αν πάλι δεν μένετε στην ίδια πόλη με τους γονείς ή τα πεθερικά σας, βρείτε μια νταντά. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και βγείτε χωρίς τα παιδιά με ή χωρίς τον σύζυγό σας.

Χαλαρώστε

Πολλές φορές εμείς οι μαμάδες αγχωνόμαστε με πράγματα που δεν θα έπρεπε να μας στρεσάρουν. Ανησυχούμε για τα παιδιά μας, ανησυχούμε αν τα κάνουμε όλα καλά ή λάθος, ανησυχούμε για το αν είμαστε καλές μαμάδες. Αν αγαπάτε τα παιδιά σας και κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για αυτά. Χαλαρώστε και απολαύστε αυτά τα πολύτιμα πρώτα χρόνια. Διασκεδάστε μαζί τους. Τα πιάτα δεν θα σταματήσουν να λερώνονται και τα ρούχα θα συνεχίζουν να μαζεύονται στοίβα. Οι δουλειές στο σπίτι ποτέ δεν τελειώνουν, τα παιδικά χρόνια των παιδιών όμως περνούν γρήγορα και δεν γυρίζουν πίσω.

με πληροφορίες από το parenting.allowomenstalk.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved