Μάρα Δαρμουσλή: Έστειλε πρωινό μήνυμα στις μέλλουσες και νέες μαμάδες

Η Μάρα Δαρμουσλή φωτογράφησε το σώμα της και έστειλε μήνυμα στις μέλλουσες μαμάδες.

Μάρα Δαρμουσλή: Έστειλε πρωινό μήνυμα στις μέλλουσες και νέες μαμάδες

Η Μάρα Δαρμουσλή πριν λίγες ώρες φωτογράφησε το σώμα της και έστειλε μήνυμα προς όλες τις μέλλουσες και νέες μαμάδες θέλοντας να τις ενημερώσει για τη διάσταση μυών που την ταλαιπωρούν από την πρώτη της εγκυμοσύνη.

mara-darmousli-minima.jpg

«Μήνυμα για μέλλουσες και νέες μαμάδες. Σχεδόν 10 μήνες μετά τη γέννηση του Μιχάλη και 16 χρόνια μετά από του Άγγελου, η διάσταση μυών είναι εδώ.

Πέραν του εμφανησιακού, πολλές φορές φέρνει δυσκολίες στις καθημερινές λειτουργίες, όπως απίστευτο πόνο στη μέση. Πολλά από τα πιθανά αίτια, κάποια ίσως λάθη και δικά μου. Σημασία έχει ότι αυτό το κορμάκι έκανε πολλά και προσφέρει ακόμα σε μια καινούργια ζωή.

Ενημερώσου, φρόντισε το σώμα σου προγεννητικά και μετά. Αγάπη και πράξη είναι φροντίδα!».

Τι είναι η διάσταση μυών;

Όπως αναφέρει και ο Χατζημαυρουδής Γρηγόρης, MD, MSC, PhD, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής ΑΠΘ, η διάσταση κοιλιακών μυών ή αλλιώς διάσταση λευκής γραμμής, είναι ένας όρος που χαρακτηρίζει μια μη φυσιολογική απόσταση μεταξύ των δύο ορθών κοιλιακών μυών.

Η διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών ή διάσταση της λευκής γραμμής (diastasis recti), αποτελεί έναν ανατομικό όρο για να περιγράψει την κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από μια μη φυσιολογική απόσταση μεταξύ των δύο ορθών κοιλιακών μυών. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει διχογνωμία σχετικά με το μέχρι ποια απόσταση μεταξύ των δύο αυτών μυών είναι φυσιολογική, η επικρατούσα άποψη είναι ότι κάθε απόσταση μεγαλύτερη των 2-3εκ θα πρέπει να θεωρείται παθολογική.

Η διάσταση μπορεί να είναι συγγενής (εμφανίζεται χαρακτηριστικά στα νεογνά) ή επίκτητη. Η επίκτητη μορφή οφείλεται σε μια προοδευτική χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, η οποία και οδηγεί τελικά στο διαχωρισμό των ορθών κοιλιακών μυών.

Στους παράγοντες που προδιαθέτουν στην εμφάνιση της διάστασης των ορθών κοιλιακών συγκαταλέγονται καταστάσεις που αυξάνουν την ενδοκοιλιακή πίεση (όπως είναι η εγκυμοσύνη και η παχυσαρκία), προηγούμενες επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα και νοσήματα του συνδετικού ιστού.

Μάρα Δαρμουσλή - Μια ευτυχισμένη μαμά

https://www.instagram.com/p/Cj7bw5GsLsK

Από τη στιγμή που έμεινε έγκυος για δεύτερη φορά, η Μάρα Δαρμουσλή ήρθε πιο κοντά με τις διαδικτυακές της φίλες και δη εκείνες που είναι ή πρόκειται να γίνουν μαμάδες. Μέσα από τον λογαριασμό της δείχνει πώς είναι η μητρότητα για μια γυναίκα που έχει ένα έφηβο παιδί και ένα μωρό και δεν διστάζει να μιλήσει για θέματα που απασχολούν πολλές μαμάδες.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα δημοσίευσε και ένα timelapse βίντεο που δείχνει το σώμα της από τη μέρα που έγινε μαμά μέχρι και σήμερα σχολιάζοντας: «39 εβδομάδες μέσα🤰...39 εβδομάδες έξω👶..78 εβδομάδες μαζί🤱..τι ταξίδι κι αυτό;!Ευλογημένη που αξιώθηκα να το ζήσω..ευλογημένο σώμα μου,που εδωσες ζωή, τροφή και φροντίδα σ'ένα ακόμα πλάσμα..ευλογημένη ψυχή άντεξες την αγωνία, το στρες,τα κλάματα,τα χαμόγελα, τα γέλια..ευλογημένη με όλες τις εντάσεις,τις αλλαγές, τις αγωνίες, την κούραση😴..σ'ευχαριστώ @vassilistsatsakis γιατί παρα τις εξωφρενικά πολλές ώρες που εργάζεσαι 👨‍🍳,όταν είσαι παρόν,είσαι πολύ..κι όταν δεν είσαι,και πάλι βρίσκεις τρόπο να είσαι❤️
Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς σε όλες τις μάνες, gonnabe και wannabe,στους πατεράδες,στους γονείς..σε όσους ήθελαν και δεν, στέλνω αγάπη💞
..σ'ευχαριστώ
#minitsatsaki για την κατανόηση,αν το πιστεύεις νιώθω πρωτάρα μαζί σου και τα μαθαίνω όλα ξανά..πρώτη φορά ξανά μαμά..και τώρα μπορώ να ρωτήσω..Που σου άρεσε καλύτερα;».

https://www.instagram.com/p/CjUxQCTsPMr
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved