Οι γονείς που δεν κοιμούνται καλά πιστεύουν το ίδιο και για τα παιδιά τους

Αν εσείς δεν κοιμάστε καλά δεν σημαίνει ότι και τα παιδιά σας δεν κοιμούνται καλά.

Οι γονείς που δεν κοιμούνται καλά πιστεύουν το ίδιο και για τα παιδιά τους
Bigstock

Ξέρεις πώς όταν είσαι κουρασμένη, όλα σου φαίνονται πολύ χειρότερα; Αποδεικνύεται ότι αυτό ισχύει και για το πώς βλέπουμε το θέμα του ύπνου των παιδιών μας.

Στην πραγματικότητα, το πόσο καλά (ή όχι) κοιμούνται οι γονείς τη νύχτα μπορεί να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα προβλήματα ύπνου των παιδιών τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Finish που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις συνήθειες ύπνου 100 παιδιών ηλικίας μεταξύ 2 και 6 ετών. Οι γονείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με την ποιότητα του νυχτερινού ύπνου τους αλλά και την ποιότητα του νυχτερινού ύπνου των παιδιών τους.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι τα παιδιά κοιμόντουσαν καλύτερα από ό,τι νόμιζαν οι γονείς που είχαν κακή ποιότητα ύπνου. Με άλλα λόγια, οι γονείς υπερεκτιμούσαν τα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο των παιδιών τους, εάν οι ίδιοι δεν κοιμόντουσαν καλά.

Ο Marko Elovainio, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, λέει ότι τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης είναι σημαντικά επειδή συνήθως οι αναφορές των γονέων είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών ενός γιατρού για την κατανόηση των προβλημάτων που μπορεί να έχει ένα παιδί στον ύπνο του.

Αυτό που μαθαίνουμε εμείς οι γονείς από αυτή τη μελέτη είναι ότι ένας καλός ύπνος είναι σημαντικός για όλα τα μέλη της οικογένειας και όχι μόνο για τα παιδιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved