Πώς η αγάπη σας θα δυναμώνει όσο μεγαλώνει η οικογένειά σας

Όταν η αγάπη μεγαλώνει μέσα από τη δημιουργία οικογένειας

Πώς η αγάπη σας θα δυναμώνει όσο μεγαλώνει η οικογένειά σας
Bigstock

Αγάπη = Οικογένεια: Τρόποι για να μην χάσετε τον ρομαντισμό σας

Η απόκτηση ενός μωρού μπορεί να είναι το πιο ξεχωριστό πράγμα που θα μοιραστείτε ποτέ με τον σύντροφό σας.

Αλλά μπορεί επίσης να ασκήσει πίεση στη σχέση σας, καθώς οι απαιτήσεις της φροντίδας ενός βρέφους μπορεί να "τονίσουν" τις διαφορές ως προς το ποιος ασχολείται περισσότερο με την φροντίδα του μωρού και τις δουλείες του σπιτιού.

Η οικειότητα ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο όσο μια σχέση εξελίσσεται. Τα ζευγάρια που είναι στην αρχή της σχέσης τους είναι πολύ περισσότερο μαζί, νιώθουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό και κάνουν πιο συχνά σεξ.

Στη συνέχεια ακολουθεί ένα στάδιο στο οποίο τα περισσότερα ζευγάρια δημιουργούν την οικογένειά τους. Η απόκτηση ενός παιδιού αλλάζει σημαντικά την οικειότητα σε ένα ζευγάρι. Είναι φυσιολογικό για κάθε ζευγάρι να μειώνεται η σεξουαλική επιθυμία λόγω της εξουθένωσης και της έλλειψης προσωπικού χρόνου. Αλλά για πολλά ζευγάρια, η ερωτική ζωή δεν επανέρχεται μετά την απόκτηση ενός παιδιού. Τα παιδιά, η καριέρα και οι υποχρεώσεις αποτελούν προτεραιότητα.

Με αυτούς τους τρόπους η φλόγα στη σχέση σας δεν πρόκειται να σβήσει!

oikogeneia-fotografies-6.jpg

Instagram / fotografie_eweliny

Προγραμματίστε ραντεβού

Το πιθανότερο είναι πως ακόμα και πριν αποκτήσετε παιδί, η ζωή σας ήταν αρκετά γεμάτη. Τώρα, όμως, πρέπει να βρείτε ακόμα περισσότερο χρόνο μέσα στη μέρα, με προτεραιότητα φυσικά το παιδί, αλλά να μην ξεχνάτε και το γεγονός ότι εκτός από γονείς είστε και ζευγάρι.

Μπορείτε να αφήνετε μια φορά την εβδομάδα το μωρό στους παππούδες και να πηγαίνετε θέατρο, ή σινεμά, ή για ένα ρομαντικό δείπνο, ή για ποτό, ή μια όμορφη βόλτα.

Να περνάτε χρόνο μαζί οι δύο σας. Να είσαι το κορίτσι του, και να είναι το αγόρι σου!

Μην ξεχνάτε την οπτική επαφή

Αν αφιερώνετε πέντε λεπτά μέσα στην ημέρα να κοιτάτε ο ένας τον άλλον μέσα στα μάτια, ή ακόμα καλύτερα να αγγίζετε και ο ένας του άλλου την καρδιά, τότε η αγάπη σας δεν θα στερέψει ποτέ. Δείτε τον σαν άσκηση, σαν πότισμα της σχέσης σας. Μην σας φαίνεται αστείο, αλήθεια λειτουργεί!

Μην ξεχνάτε τις εκπλήξεις

Θυμάστε παλιά που τηλεφωνούσατε ο ένας στον άλλον κάθε λίγο και λιγάκι απλώς και μόνο για να πείτε «γεια»; Αυτό δεν χρειάζεται να σταματήσει. Ούτε τα ερωτικά μηνύματα που του στέλνατε μέσα στη μέρα για να του θυμίσετε πόσο τον αγαπάτε. Δοκιμάστε να του αφήνετε ένα σημείωμα ή να του κάνετε ένα μικρό δωράκι μια φορά στο τόσο.

Αυτές οι μικρές, τρυφερές πράξεις, για τις οποίες δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε πολύ, είναι σημαντικές για να δείξετε στον σύντροφό σας ότι νοιάζεστε ακόμα.

πηγή: babyology.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved