Υπάρχει τέλεια διαφορά ηλικίας μεταξύ του πρώτου παιδιού με το δεύτερο;

  • Διαφορά ηλικίας δύο ετών
  • Είναι τα 10 χρόνια μεγάλη διαφορά ηλικίας για τα αδέρφια;
Υπάρχει τέλεια διαφορά ηλικίας μεταξύ του πρώτου παιδιού με το δεύτερο;
Photo by Andriyko Podilnyk on Unsplash

Μόλις αποκτήσετε το πρώτο σας παιδί, οι σκέψεις στρέφονται σταδιακά στην έλευση και ενός δεύτερου μωρού στην οικογένεια. Εάν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε όντως και ένα άλλο παιδί, μπορεί να αναρωτιέστε πότε είναι η καλύτερη στιγμή;

Όταν τα παιδιά έχουν μικρή ηλικιακή διαφορά μεταξύ τους, ένας γονέας μπορεί να αποφασίσει να μείνει σπίτι μαζί τους μέχρι να πάνε στο σχολείο. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει κόστος παιδικής μέριμνας και εάν και όταν ο γονέας αποφασίσει να επανενταχθεί στο εργατικό δυναμικό, θα έχει μείνει έξω από αυτό για λιγότερο χρόνο, διευκολύνοντας τη μετάβαση στο να γίνει εργαζόμενος γονέας.

megalos aderfos



Photo by Limor Zellermayer on Unsplash



Τα μειονεκτήματα στο να έχεις παιδιά κοντά ηλικιακά, είναι οι έντονες ανάγκες των νηπίων και των μωρών και οι επιβαρύνσεις στο σώμα της μητέρας. Όταν έχετε δύο μικρά παιδιά, έχετε δύο σετ πάνες, δύο παιδιά που μπορεί να μην κοιμούνται όλη τη νύχτα και δύο παιδιά που βγάζουν δοντάκια.

Επιπλέον, το φυσικό βάρος στο σώμα της μητέρας μπορεί να είναι δύσκολο να φύγει. Το σώμα της μόλις αναρρώνει από την προηγούμενη γέννα και μπορεί ακόμα να θηλάζει. Μπορεί να αναγκαστείτε να απογαλακτίσετε το πρώτο σας παιδί πριν να είστε έτοιμες.

agapimena aderfia

Photo by Patty Brito on Unsplash

Μια διαφορά ηλικίας δύο ετών

Πολλοί μαιευτήρες συνιστούν να περιμένετε τουλάχιστον 18 μήνες πριν συλλάβετε ξανά, ως το καλύτερο για την υγεία του νέου μωρού. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός μεταξύ των αδερφών είναι ισχυρότερος κατά τη διάρκεια αυτών των ετών.

Από την άλλη πλευρά, μια διαφορά ηλικίας 2 ετών λειτουργεί αρκετά καλά καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν μαζί. Είναι αρκετά κοντά σε ηλικία ώστε να απολαμβάνουν να είναι ο ένας με τον άλλον και να παίζουν μαζί, αλλά έχουν και τα δικά τους ξεχωριστά ενδιαφέροντα και ταυτότητες.

Είναι τα 10 χρόνια μεγάλη διαφορά ηλικίας για τα αδέρφια;

Το ένα τρίτο όλων των ζευγαριών συλλαμβάνει εντός περίπου 18 μηνών μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους. Αν και οι μικρότερες ηλικιακές διαφορές είναι συχνότερες από τις μεγαλύτερες ηλικιακές διαφορές, το 5% των γεννήσεων συμβαίνουν με ηλικιακά μεσοδιαστήματα έως και 10 ετών.

Με πληροφορίες από: www.mom365.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved