Αγαπημένα μου μεγαλύτερα παιδιά, σας ευχαριστώ που με βοηθάτε με το μωρό

Αν έχετε νεογέννητο και ένα νήπιο, σας υπόσχομαι ότι υπάρχει φως στο τούνελ

Μία Μαμά
Αγαπημένα μου μεγαλύτερα παιδιά, σας ευχαριστώ που με βοηθάτε με το μωρό
Photo by krakenimages on Unsplash

Μοιάζει σαν χθες που τα παιδιά μου που τώρα είναι 8 και 10 ετών ήταν μικρά και δεν ήταν δύο ετών. Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά μου ως μητέρα. Έχουν μόλις 22 μήνες διαφορά και εκείνες τις πρώτες μέρες και οι δύο με χρειάζονταν τόσο πολύ — το ένα απαιτούσε συχνή περιποίηση και συνεχείς αγκαλιές, το άλλο καθοδήγηση, επίβλεψη, σνακ και χουχουλιάσματα. Έκλαψα πολύ -εξίσου από αγάπη όσο και από απογοήτευση.

Αν έχετε νεογέννητο και ένα νήπιο, σας υπόσχομαι ότι υπάρχει φως στο τούνελ

Στην πραγματικότητα, είναι ταυτόχρονα γιορτή και κατάρα μαζί. Μεγαλώνουν μαζί και μαθαίνουν να ρίχνουν το νερό τους μαζί. Μαθαίνουν να σκουπίζονται, να ντύνονται και ακόμη περισσότερο, να βοηθούν.

Πέρυσι, όταν ο σύζυγός μου και εγώ ανακοινώσαμε ότι θα έρθει ακόμη ένα νέο μωρό στην οικογένειά μας, το πέμπτο μας παιδί, πήδηξαν από χαρά! Άρχισαν αμέσως να διαλέγουν ονόματα και να ονειρεύονται σε ποιον θα έμοιαζε το νέο τους μικρό αδερφάκι. Ο ενθουσιασμός τους άνθισε καθώς η κοιλιά μου μεγάλωνε και μέχρι τη στιγμή που γέννησα δεν ήμουν σίγουρη ποιος ήταν πιο ενθουσιασμένος — αυτά ή εγώ.

Έχουν περάσει τρεις μήνες και εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω γνωρίσει μωρό που να έχει αγαπηθεί τόσο

Τα μεγάλα παιδιά μου πάντα ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν. Αλλάζουν πάνες και συμμετέχουν στην ώρα του μπάνιου. Περηφανεύονται που τον κουνάνε απαλά για να κοιμηθεί και είναι οι πρώτοι που τον ηρεμούν όταν είναι αναστατωμένος. Αυτά τα δύο, το πρώτο και το δεύτερο παιδί μου, ήταν οι σωτήρες μου αυτές τις μέρες, ενώ κάνω ταχυδακτυλουργικά στα αδέρφια τους (προσχολικής ηλικίας) και προετοιμάζω την οικογένειά μας για μια μεγάλη μετακόμιση.

Έτσι, για την αγάπη τους, για τη φροντίδα τους, για το ότι είναι δύο από τις μεγαλύτερες ευλογίες μου, θέλω να πω "ευχαριστώ"

Αγαπημένα μεγάλα μου παιδιά,

Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι είστε αρκετά μεγάλα για να φροντίζετε ένα μωρό δίπλα στον μπαμπά και εμένα. Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε πλήρως ότι εσείς οι δύο θα γίνετε καταπληκτικοί γονείς κάποια μέρα, επειδή σας βλέπουμε τώρα εν ενεργεία. Αγαπάτε το μωρό μας ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ! Είστε πρακτικά επαγγελματίες γονείς! Μια μίνι μαμά και μπαμπάς! Σοβαρά, εσείς οι δύο τα "σπάτε".

Όταν ο αδερφός σου σε κοιτάζει είναι προφανές ότι σε αγαπάει όσο κι εσύ τον αγαπάς. Οι σχέσεις σας ξεκίνησαν σχεδόν πριν από ένα χρόνο τώρα, όταν μιλούσατε στην κοιλιά μου. Ο αδερφός σου σε ξέρει από την πρώτη στιγμή! Όπως, στην αρχή! Πόσο ωραίο είναι αυτό; Δεν είναι περίεργο που χαμογελάει πλατιά και συμπεριφέρεται με ικανοποίηση όταν είστε κοντά. Ακόμα κι όταν είναι αναστατωμένος ο μικρός μας, η φωνή και το άγγιγμά σας είναι που τον ηρεμούν. Τι δώρο. Να είσαι το ασφαλές μέρος κάποιου. Να είσαι η χαρά τους.

Χωρίς τη βοήθειά σας ξέρω ότι θα χανόμουν. Ή τουλάχιστον θα έχανα το μυαλό μου. Η βοήθειά σας πολύτιμη — είτε όταν γυρίζω τηγανίτες, είτε για να μπορώ να καθίσω και να θηλάσω — είστε η σωτηρία μου. Τίποτα δεν με κάνει να νιώθω πιο άνετα από το να ξέρω ότι το μωρό μου είναι ασφαλές και αγαπητό, όσο εγώ πρέπει να ρίξω το βάρος σε άλλες ευθύνες.

Οι λέξεις δεν εκφράζουν ακριβώς πόσο σας εκτιμώ. Έχετε κάνει αυτή την περίοδο μετά τον τοκετό μια όμορφη περίοδο για την οικογένειά μας. Είστε γρήγοροι στο σερβίρισμα. Είστε στοχαστικοί και ευγενικοί. Είστε πρόθυμοι να μάθετε νέα πράγματα, όπως πώς να ντύνετε ένα τρελό μωρό και να αλλάζετε αποτελεσματικά μια πάνα. Δεν ξέρω πολλά παιδιά 8 και 10 ετών που μπορούν να το κάνουν αυτό! Τέτοιες δεξιότητες! Όπως, μάλλον πρέπει να μπείτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της μεγάλης αδερφής και του μεγάλου αδερφού! Είμαι σίγουρη ότι θα φέρνατε το χρυσό στο σπίτι.

Αγαπητά μεγάλα μου παιδιά, σας είμαι τόσο ευγνώμων. Τόσο, τόσο ευγνώμων!

Αν θέλετε παγωτό αύριο ή ένα κουτάβι ή ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο - απλώς ζητήστε το, σίγουρα θα αναγκαστώ να πω ναι! Είστε θαύματα. Τις περισσότερες μέρες δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή κλάψω από χαρά μόνο και μόνο αντιλαμβανόμενη πόσο ευλογημένο είναι το αδερφάκι σας που είναι μέλος της οικογένειάς μας εξαιτίας ΣΑΣ. Πόσο ευλογημένη είμαι που σας αποκαλώ τα δύο μεγάλα μου παιδιά. Επειδή είμαι.

Επειδή είστε τόσο νέα, είστε τόσο σοφά και τόσο ευγενικά. Ελπίζω να ξέρετε τι δώρο είστε για την οικογένειά μας. Από την αρχή ήξερα ότι ήσασταν ξεχωριστά και αυτή η νέα εποχή της ζωής μας το αποδεικνύει περισσότερο. Σε αγαπώ για ένα εκατομμύριο λόγους… και το να με βοηθάτε να αγαπήσω το νέο μας μωρό τόσο καλά, το κάνει ένα εκατομμύριο και έναν.

Με όλη μου την αγάπη και τις ατελείωτες ευχαριστίες μου,

Μαμά

πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved