Το κουμπί της αγάπης και της αγκαλιάς

Facebook @Louise Hannah

Το "κουμπί" που θα βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος τους.

Δεν είναι όλα τα παιδιά έτοιμα να αποχωριστούν τους γονείς τους και δεν μπορούν όλα τα παιδιά να διαχειριστούν το άγχος τους όπως κάνουν κάποια άλλα παιδιά (μικρών και μεγάλων ηλικιών) με επιτυχία.

Κάποια παιδιά νιώθουν ανασφάλεια και πεταλούδες στο στομάχι όταν βρίσκονται για πολλές ώρες μακριά από τη μαμά και τον μπαμπά. Συναίσθημα που τα κάνει να νιώθουν δυσφορία όλη μέρα.

Ωστόσο πριν μερικά χρόνια μια μαμά, η Louise Mallett, κατάφερε με αυτό που σκέφτηκε να βοηθήσει όχι μόνο το δικό της παιδί που θα πήγαινε στο σχολείο για πρώτη φορά, αλλά και άλλα παιδιά αργότερα που οι γονείς έτυχε να δουν την ανάρτησή της.

Μάλιστα η ίδια "άνοιξε" τον προσωπικό της λογαριασμό και δημοσίευσε τη φωτογραφία για να μπορούν οι διαδικτυακοί της φίλοι να την αναδημοσιεύσουν.

Τώρα, τρία χρόνια μετά και έχοντας περάσει 1,5 χρόνο στο σπίτι με τα παιδιά μας, αυτή η φωτογραφία ήρθε για ακόμη μια φορά να δώσει λύση σε εκείνους τους γονείς που τα παιδιά τους δεν θέλουν να αφήσουν το σπίτι που τόσο καιρό συνήθισαν.

Το κουμπί της αγάπης

Τι είναι το κουμπί της αγάπης; Μια ζωγραφισμένη καρδιά στο χέρι της μαμάς και στο χέρι του παιδιού. Μια καρδιά που θα υπενθυμίζει στο παιδί ότι δεν είναι μόνο του, ότι η μαμά είναι κοντά του και που όταν θα την πατά θα είναι σαν να στέλνει ο ένας στον άλλο μια αγκαλιά.

Έτσι και εσείς, την επόμενη φορά που θα στείλετε το παιδί σας στο σχολείο, σχεδιάστε μια καρδιά στο χέρι του και μια καρδιά στο δικό σας. Πείτε του να πατά την καρδιά κάθε φορά που θέλει να σας κάνει μια αγκαλιά και ότι θα κάνετε και εσείς το ίδιο. Ότι θα του στέλνετε αγκαλιές όση ώρα θα βρίσκεται μακριά σας.

Το κουμπί της αγάπης και της αγκαλιάς στο Instagram

Πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που έχουν βρει πανέξυπνη την ιδέα της και κάθε φορά που το παιδί τους νιώθει άγχος, ζωγραφίζουν μια καρδιά στο δικό τους χέρι και μια στο χέρι των παιδιών τους.

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις τους στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved