Μαμά αποτύπωσε σε σκίτσα τις πρώτες μέρες στο σχολείο και ταυτιστήκαμε

Πώς βιώνει μία μητέρα και πώς ένα μικρό παιδί τις πρώτες μέρες στο σχολείο;

Μαμά αποτύπωσε σε σκίτσα τις πρώτες μέρες στο σχολείο και ταυτιστήκαμε
Instagram @annadenisefloor

Τα σχολεία ξεκίνησαν και μετά από τρεις μήνες καλοκαιρινών διακοπών, τα παιδιά επέστρεψαν στα θρανία και τις σχολικές αίθουσες. Ακόμα πιο ιδιαίτερη είναι η φετινή χρονιά για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας που ξεκίνησαν τώρα το δημοτικόή το νηπιαγωγείο. Τη Δευτέρα συνάντησαν για πρώτη φορά τους καινούριους τους δασκάλους, τους καινούριους τους συμμαθητές και το περιβάλλον όπου για μία ολόκληρη σχολική χρονικά θα περνάνε αρκετές από τις ώρες της μέρας τους.

Οι πρώτες μέρες είναι μέρες προσαρμογής για παιδιά και γονείς και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτά: χαρά, ενθουσιασμός, συγκίνηση, άγχος. Αυτό ακριβώς αποτυπώνει και στα σκίτσα της η Anna Denise.

Η καλλιτέχνης δημιούργησε μία σειρά από σκίτσα που περιγράφουν πώς βίωσε ως μαμά την πρώτη μέρα του γιου της στο σχολείο, αλλά και τις επόμενες τρεις που ακολούθησαν. Το πρώτο σκίτσο δείχνει την ίδια εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένη, να αποχαιρετάει τον γιο της με δάκρυα στα μάτια δίνοντάς του συμβουλές και τον γιο της να της κουνάει το χέρι σαστισμένος. Μία εικόνα που λίγο πολύ όλοι οι γονείς φέρνουν στο μυαλό τους από την πρώτη μέρα των δικών τους παιδιών στο σχολείο και που αποτυπώνει ακριβώς τα συναισθήματα γονιού και παιδιού.

skitsa gia proti mera sto sxoleio 1

Πηγή εικόνας: Instagram @annadenisefloor

Τις μέρες που ακλουθούν, το παιδί προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στο σχολικό περιβάλλον, κάνει φίλους και το άγχος αποχωρισμού μειώνεται. Το ίδιο ισχύει και για τη μητέρα. Βλέπει ότι το παιδί της είναι και περνάει καλά και η ώρα του αποχαιρετισμού γίνεται πιο εύκολη. Βέβαια, στην ανάρτηση της με τα τέσσερα σκίτσα, η Αnna χιουμοριστικά αναφέρει "Ποιον κοροϊδεύω, θα μείνω για πάντα στην μέρα πρώτη για ολόκληρη τη χρονιά!".

Δείτε όλα τα σκίτσα της Anna Denise για τις πρώτες μέρες στο σχολείο στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved