Τι σκέφτεται μια γυναίκα μόλις δει τον εαυτό της στον καθρέφτη μετά τον τοκετό

Μπορείς να θυμηθείς τι σκέφτηκες για πρώτη φορά όταν είδες τον εαυτό σου στον καθρέφτη;

Μαργαρίτα Νικολάου
Τι σκέφτεται μια γυναίκα μόλις δει τον εαυτό της στον καθρέφτη μετά τον τοκετό

instagram @iamrosdalyramirez

Η Rosdaly Ramirez, γνωστή και ως @iamrosdalyramirez στο Instagram, δημοσίευσε ένα υπέροχο βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δείχνοντας πώς είναι μια γυναίκα που μόλις γέννησε.

Μέσα από το σχόλιό της θέλει να υπενθυμίσει σε όλες τις γυναίκες ότι πρέπει να αγαπούν τον εαυτό τους και την εικόνα τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους και να κρατούν λίγο χώρο μέσα στην ψυχή τους για τον ίδιο τους τον εαυτό.

«Θυμάμαι τις πρώτη φορά που κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη μετά την απόκτηση του γιου μου. Κοιτούσα τον εαυτό μου και άρχισα να κλαίω.

Το μωρό μου ήταν στην ΜΕΝΝ, το σώμα μου ένιωθα σαν να έχει χτυπηθεί από φορτηγό και το στήθος μου είχε μεταμορφωθεί σε μηχανή παραγωγής γάλακτος. Υπήρχε κάτι σε αυτή την πρώτη ματιά που αποκάλυψε πού βρισκόταν η καρδιά και το μυαλό μου.

Αυτή η στιγμή είναι πάντα η δεύτερη πιο ευάλωτη στιγμή μετά τη γέννηση. Είναι αυτή που είτε κοιτάς τον εαυτό σου σαν να έχεις κατακτήσει τον κόσμο είτε κοιτάς τον εαυτό σου με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και φόβου. Ίσως απλά και να θρηνείς μια απώλεια, μια γέννα που δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί.

Μπορείς να θυμηθείς τι σκέφτηκες για πρώτη φορά όταν είδες τον εαυτό σου στον καθρέφτη;

Σε κάθε γέννα, κοιτούσα στον καθρέφτη και κρατούσα χώρο για τον εαυτό μου. Ήταν η πρώτη φορά που μπορούσα να δω τι έβλεπαν όλοι οι άλλοι για μένα, αλλά όχι αυτό που ένιωθα εγώ.

Κρατώντας αυτόν τον χώρο σήμαινε ότι μπορούσα να σκεφτώ και να νιώσω σχεδόν οτιδήποτε. Ήταν ένας ασφαλής και ευάλωτος χώρος για μένα. Μπορούσα είτε να γελάσω με το πόσο αστεία φαινόμουνα, μπορούσα να κλάψω κοιτάζοντας το δέρμα μου και να αναρωτιόμουν αν ήμουν ακόμα όμορφη μετά από τον τοκετό, να κλάψω από τη χαρά που η μητρότητα μόλις άλλαξε τη ζωή μου ή μπορούσα να θρηνήσω ότι ερχόταν η στιγμή που θα άλλαζε τα πάντα.

Σας προσκαλώ να κρατήσετε χώρο για τον εαυτό σας μετά τον τοκετό, δώστε στον εαυτό σας χώρο να νιώσει ό,τι πρέπει να νιώσει».

https://www.instagram.com/reel/C3gCkAih_zD/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved