Τι σημαίνει να «απολαμβάνεις την κάθε στιγμή» όταν είσαι γονιός

Η Alexandra υπογραμμίζει πως «στην καρδιά μας, θέλουμε να είμαστε τα πάντα για τα παιδιά μας, και είμαστε».

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Τι σημαίνει να «απολαμβάνεις την κάθε στιγμή» όταν είσαι γονιός
Bigstock

Όταν ακούω κάποιον να λέει «απολαύστε την κάθε σας στιγμή», με κάνει να ανατριχιάζω.

Η δήλωση αυτή καθαυτή είναι αδύνατη και ίσως περιττή, για να είμαι ειλικρινής.

Ωστόσο, συμφωνώ ότι πρέπει να προσπαθούμε να απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες στιγμές. Ή έστω να κάνουμε την κάθε στιγμή όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Μερικές φορές, αυτό μπορεί να είναι το να πέσουμε στο πάτωμα και να παίξουμε με τα παιδιά μας για 5 λεπτά ή για 2 ώρες. Άλλες φορές, μοιάζει με το πλύσιμο των πιάτων, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε ένα δευτερόλεπτο «για να σκεφτούμε καθαρά».

Υπάρχουν στιγμές όπου για να «απολαύσεις την κάθε στιγμή», πρέπει να αποσυρθείς εντελώς από την πραγματικότητα και απλά να κάνεις scroll στα social media, χωρίς να σκέφτεσαι.

Ως γονείς είμαστε φροντιστές, μάγειρες, σοφέρ, νοσοκόμες, θεραπευτές, δάσκαλοι, διαιτητές, προσωπικοί βοηθοί και πρότυπα. Είμαστε οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή των παιδιών μας. Αυτός είναι ο λόγος που όλοι εμείς οι γονείς είμαστε τόσο «αγχωμένοι για να το κάνουμε σωστά». Αυτό δείχνει την αγάπη που έχουμε για τα παιδιά μας και δείχνει ότι δεν παίρνουμε την "δουλειά" μας αψήφιστα.

Αλλά, είμαστε επίσης άνθρωποι. Έχουμε ανάγκες. Αγαπώ τα παιδιά μου πολύ περισσότερο, αφού πάρω τον χρόνο μου για να κάνω το απαραίτητο διάλειμμα. Δεν είμαστε οι καλύτεροι γονείς για τα παιδιά μας όταν είμαστε εξαντλημένοι, αγχωμένοι και κουρασμένοι. Στην καρδιά μας, θέλουμε να είμαστε τα πάντα για τα παιδιά μας, και είμαστε.

Αγαπημένες μου μαμάδες και αγαπημένοι μου μπαμπάδες, το να φροντίζετε τον εαυτό σας είναι φροντίδα των παιδιών σας για αυτό απολαύστε και τις - ελάχιστες- στιγμές που είστε εσείς και ο εαυτός σας.

Πηγή κειμένου: themommyconfessions

Instagram @AlexandraFisherrr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved