«Δεν χρειάζεται να επανέλθει το σώμα μου μετά τον τοκετό»

Η Michelle μιλάει για το σώμα μετά τον τοκετό και τη δύναμή του.

«Δεν χρειάζεται να επανέλθει το σώμα μου μετά τον τοκετό»

Instagram / seasonsofpeaches

«Δεν χρειάζεται να επανέλθει το σώμα μου. Γιατί ποτέ δεν πήγε πουθενά.

Το να λέμε «να επανέλθει» είναι σαν έφυγε κάποια στιγμή, ενώ αυτό ήταν ήταν πάντα εδώ και δούλευε ακούραστα για εμένα.

Να επανέλθει; Από τι; Από πού; Πριν αυτό δημιουργήσει, κρατήσει και ταΐσει τα μωρά μου; Πριν οι καρδιές και των δύο μας χτυπήσου μέσα σε αυτό; Πίσω όταν ακόμα δεν ήξερα ότι μπορεί να κάνει όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα;

Πριν ακόμα μάθω τη δύναμή του; Δεν θέλω καμία υποχώρηση. Δεν θέλω να κρύψω τη δύναμή του. Το να λέω ότι θα πάρω το σώμα μου πίσω σημαίνει ότι έχασα κάποια από αυτές τις εμπειρίες, ενώ στην πραγματικότητα, τώρα το βρήκα.»

mitrotita-soma-meta-ton-toketo.jpg

Instagram / seasonsofpeaches

Τα παραπάνω έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram η Michelle, μητέρα δύο κοριτσιών. Συχνά μοιράζεται σκέψεις και εμπειρίες της με σκοπό να αναδείξει την αληθινή πλευρά της μητρότητας πηγαίνοντας κόντρα στην τελειότητα που συχνά προωθείται μέσα από τα social media.

Τέλεια σώματα, τέλειες ζωές, τέλειες μαμάδες.

Η Michelle θεωρεί ότι αυτή η τελειότητα είναι πλαστή και οι αναρτήσεις της που αφορούν αληθινές στιγμές μίας μαμάς είναι ένας ύμνος στη δύναμη της μάνας. Δύναμη σωματική και ψυχική, χωρίς όρια.

Σε άλλη ανάρτησή της είχε μιλήσει και για τις συγκρίσεις μεταξύ μαμάδων, ακόμα και αυτές που μία μαμά κάνει άθελά της.

«Βλέπεις κι εσύ τις άλλες μαμάδες και αναρωτιέσαι πώς τα καταφέρνουν όλα;

Νομίζεις ότι κάνει περισσότερα από εσένα; Νομίζει ίσως ότι τα κάνει και καλύτερα από εσένα και νιώθεις ότι δεν μπορείς να την φτάσεις με τίποτα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουμε περισσότερα η μία από την άλλη. Απλώς δεν κάνουμε τα ίδια πράγματα. Κάθε φορά που βλέπεις μία μαμά να κάνει κάτι που δεν κάνεις εσύ, εκείνη βλέπει κάτι που κάνεις εσύ και όχι εκείνη.

Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικά παιδιά. Έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες και επενδύουμε την ενέργειά μας σε διαφορετικά σημεία.

Αλλά όλες νιώθουμε εξάντληση, όλες κάνουμε το “παραπάνω”, απλώς το “παραπάνω” είναι για την κάθε μία μας κάτι διαφορετικό.

Και εσύ κάνεις περισσότερα από αρκετά. Σταμάτα λοιπόν να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες και κάνε σε εσένα δώρο ένα διάλειμμα.»

sugkrisi-mamadwn.jpg

Instagram / seasonsofpeaches

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved