Ήθελε να κάνει κορίτσι και έφερε στον κόσμο δυο αγόρια - Ένα κείμενο για αυτή την απογοήτευση

Το να δείξει ένας μελλοντικός γονιός την απογοήτευση για το φύλο του μωρού εξακολουθεί να είναι ταμπού.

Ήθελε να κάνει κορίτσι και έφερε στον κόσμο δυο αγόρια - Ένα κείμενο για αυτή την απογοήτευση

Θα πω κάτι που συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι που πρόκειται να γίνουν γονείς συχνά φοβούνται να παραδεχτούν: Όταν ανακάλυψα για πρώτη φορά ότι θα αποκτούσα αγόρι, ένιωσα… μπερδεμένη. Ενθουσιάστηκα που εμφανίστηκε ένα υγιές μωρό στον υπέρηχο. Ανακουφίστηκα όταν έμαθα το φύλο του μωρού μας μετά από εβδομάδες ανυπομονησίας. Αλλά υπήρχε και κάτι άλλο εκεί. Κάτι που δεν μπορούσα να ονομάσω ακριβώς εκείνη τη στιγμή, κάτι που δεν ήθελα καν να δώσω σημασία. Ένιωθα χαρούμενη που θα έκανα αγοράκι, αλλά ήθελα και να κλάψω.

Πάντα ήθελα να αποκτήσω μια κόρη. Έχω μια υπέροχη σχέση με τη δική μου μαμά και ήλπιζα να συμβεί το ίδιο με εμένα και την κόρη που κάποτε θα αποκτούσα. Ήθελα να της μάθω τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο. Και ναι, όσο λυπηρό κι αν είναι να παραδεχτώ, υποθέτω ότι ήθελα να κάνω τα κλασικά «κοριτσίστικα» πράγματα με μια κόρη - να κάνω πεντικιούρ, να πάμε μαζί για ψώνια, να μοιραστώ τις συμβουλές για μακιγιάζ. Ξέρω, ξέρω τι μπορεί να σκέφτεστε.

Δεκαπέντε χρόνια και δύο αγόρια αργότερα, μπορώ να πω κατηγορηματικά ότι όλα αυτά τα συναισθήματα ήταν πολύ φευγαλέα. Δεν μου λείπει καθόλου να έχω μια κόρη. Λατρεύω πραγματικά τους γιους μου. Αγαπώ τους γιους μου. Και μερικές φορές σοκάρομαι με το πόσο μου αρέσει να μεγαλώνω αγόρια.

Αλλά μόνο και μόνο επειδή τα συναισθήματα απογοήτευσής μου ήταν φευγαλέα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν αληθινά.

Συχνά αυτά τα συναισθήματα αναφέρονται και ως «απογοήτευση φύλου».

Η αναγνώριση της απογοήτευσης για το φύλο του μωρού εξακολουθεί να είναι ταμπού στους γονείς. Υποτίθεται ότι αγαπάμε το παιδί μας άνευ όρων. Και το κάνουμε. Είμαστε όμως και περίπλοκοι άνθρωποι με πολλά και διάφορα συναισθήματα. Για παράδειγμα μπορεί να αισθάνεστε ευγνώμονες και ερωτευμένες με το μωρό σας μαζί και την ίδια στιγμή απογοητευμένες. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε απίθανοι γιατί μπορούμε να νιώσουμε περισσότερα από ένα συναισθήματα ταυτόχρονα. Καταπληκτικό έτσι δεν είναι;

Αγάπησα το αγοράκι μου αμέσως, αλλά χρειάστηκε λίγος χρόνος για να καταφέρω να γίνω μητέρα ενός γιου. Τρία χρόνια αργότερα, όταν μάθαμε ότι θα αποκτούσαμε ξανά αγόρι, ενθουσιάστηκα που θα έφερνα στον κόσμο ακόμη έναν γιο.

Μιάμιση δεκαετία μετά είμαι χαρούμενη που έχω δύο γιους. Παίρνω πολύ σοβαρά τον ρόλο μου ως μητέρα αγοριών. Τους μιλάω για την έμμηνο ρύση, το σεξ και την πατριαρχία. Δεν πιέζω καμία από αυτές τις ανοησίες του «είσαι άνδρας» ή «τα αγόρια δεν κλαίνε». Αναγνωρίζω τα συναισθήματά τους και τα κρατάω στην αγκαλιά μου όταν κλαίνε. (Όποιος σας λέει ότι τα αγόρια είναι λιγότερο συναισθηματικά από τα κορίτσια, σας λέει ψέματα.) Και τα ανατρέφω με καλοσύνη και αγάπη ενώ επίσης προσπαθώ να μην εξημερώσω όλη τους την αγριότητα. Έχω μάθει να αντιμετωπίζω το κάθισμα τουαλέτας που είναι πάντα όρθιο. Έχω συνηθίσει τον θόρυβο. Είμαι, τολμώ να πω, μια αρκετά καλή μαμά αγοριών.

Έχω μιλήσει με πολλούς άλλους γονείς που είχαν περίπλοκα συναισθήματα όταν έμαθαν επίσης το φύλο του μωρού τους. Τη λέξη «Έκλαψα», την έχω ακούσει από περισσότερες από μία μαμάδες που παραδέχονται με θλίψη ότι δεν έφεραν στον κόσμο το αγόρι ή το κορίτσι που ήθελαν. Αυτό είναι φυσιολογικό και όχι ασυνήθιστο.

Εάν νιώσατε ή νιώθετε απογοητευμένες από το φύλο του μωρού σας, δεν είστε μόνες. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Συναίσθημα είναι και θα περάσει.

Αυτό το φευγαλέο συναίσθημα θα διαρκέσει για λίγο και δεν θα σας εμποδίσει από το να αγαπήσετε το παιδί σας περισσότερο ή διαφορετικά. Απλά χρειάζεστε λίγο χρόνο για να προσαρμόσετε όλα όσα είχατε στο μυαλό σας με την πραγματικότητα.

Χρειάζεστε απλώς λίγο χρόνο για να προσαρμοστείτε: ανεξάρτητα από το φύλο του μωρού σας, το παιδί σας θα είναι μοναδικό και όμορφο πλάσμα. Θα σας εκπλήξει και θα σας εντυπωσιάσει.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved