«Μπορώ να μείνω έγκυος σε αγόρι;»

Υπάρχουν τρόποι να επιλέξετε το φύλο του μωρού;

«Μπορώ να μείνω έγκυος σε αγόρι;»
Bigstock

Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε μωρό, μπορεί να έχετε ακούσει ότι υπάρχουν τρόποι να επιλέξετε το φύλο.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε διακαώς αγοράκι πιθανόν να αναρωτιέστε αν υπάρχουν συγκεκριμένοι μέθοδοι που είναι πιο αποτελεσματικές από άλλες.

Υπάρχει εγγυημένος τρόπος κάνετε αγόρι;

Το φύλο του μωρού καθορίζεται από τα χρωμοσώματα Χ και Υ.

Τα ωάρια περιέχουν μόνον Χ χρωμοσώματα ενώ τα μισά σπερματοζωάρια περιέχουν Χ χρωμοσώματα και τα μισά Υ χρωμοσώματα. Αφού τα Υ είναι αποκλειστικά πατρικής προέλευσης, το φύλο του μωρού καθορίζεται από τα σπερματοζωάρια, δηλαδή από τον πατέρα. Έτσι, αν το σπερματοζωάριο έχει Χ χρωμόσωμα, θα γεννηθεί κορίτσι, ενώ αν έχει Υ χρωμόσωμα, θα γεννηθεί αγόρι.

Όσο για το αν υπάρχει εγγυημένος τρόπος να επηρεάσετε τις πιθανότητες να αποκτήσετε αγόρι - όχι, δεν υπάρχει. Εκτός από την ιατρική εμφύτευση ενός εμβρύου που είναι γνωστό ότι είναι αγόρι, δεν υπάρχουν εγγυήσεις όσον αφορά το φύλο του μωρού που πρόκειται να αποκτήσετε.

Γενικά, υπάρχουν περίπου 50/50 πιθανότητες να αποκτήσετε αγόρι ή κορίτσι σε κάθε επαφή.

Ωστόσο, αρκετοί υποστηρίζουν ότι τηρώντας ένα χρονοδιάγραμμα, επιλέγοντας την κατάλληλη θέση, κάνοντας σωστή διατροφή και ακολουθώντας άλλες μεθόδους, υπάρχει η πιθανότητα να αποκτήσετε αγόρι.

Είναι ενδιαφέρον ότι μια μελέτη του 2008 έδειξε ότι το φύλο του παιδιού μπορεί στην πραγματικότητα να καθοριστεί από τον πατέρα με περισσότερους από έναν τρόπους.

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, οι άνδρες μπορεί να κληρονομήσουν την τάση να έχουν περισσότερα αγόρια ή κορίτσια από τους γονείς τους, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι παράγουν περισσότερο σπέρμα χρωμοσώματος Υ ή Χ. Έτσι, αν ένας άντρας έχει περισσότερα αδέρφια, μπορεί να έχει και περισσότερους γιους.

filo-paidiou3.jpg

Τι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες να αποκτήσετε αγόρι

Εάν θέλετε πραγματικά ένα αγόρι, υπάρχουν κάποιοι τρόποι που προτείνονται χωρίς όμως να είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες ή να εγγυώνται σίγουρο αποτέλεσμα. Ωστόσο πολλά ζευγάρια τις δοκιμάζουν ελπίζοντας να αποκτήσουν αγόρι.

Διατροφή

Ερευνητές σε μια μελέτη του 2008 στην οποία συμμετείχαν 740 γυναίκες, βρήκαν μια σχέση μεταξύ της πρόσληψης περισσότερων θερμίδων και της σύλληψης αγοριού.

Οι συγκεκριμένες γυναίκες κατανάλωναν επίσης υψηλότερα επίπεδα καλίου (μπανάνες, γλυκοπατάτες , λευκά φασόλια.)

emminopavsi-kai-sex.jpg

Μέθοδος Shettles

Μια άλλη πρόταση για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε αγόρι είναι η μέθοδος Shettles , η οποία αναπτύχθηκε από τον Landrum B. Shettles γύρω στο 1960.

Τα βασικά σημεία της μεθόδου Shettles περιλαμβάνουν:

  • σεξ κοντά στην ωορρηξία
  • συγκεκριμένες στάσεις κατά τη διάρκεια του σεξ

Πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος Shettles;

Ο ίδιος ο Landrum B. Shettles ισχυρίζεται στο βιβλίο του ότι το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το 75% παραθέτοντας μαρτυρίες ζευγαριών που ισχυρίζονται ότι συνέλαβαν με επιτυχία ένα αγόρι ή ένα κορίτσι χρησιμοποιώντας τη μέθοδό του.

Από την άλλη πλευρά, κάποιες παλαιότερες έρευνες διαπίστωσαν ότι το σεξ 2 έως 3 ημέρες μετά την ωορρηξία μπορεί να μην οδηγήσει σε εγκυμοσύνη.

Επιστημονικές μέθοδοι

Ο επιστημονικός κόσμος θεωρεί ότι η επιλογή παιδιού είναι καλύτερο να γίνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές εμφύτευσης, ορισμένες χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση ιατρικών ασθενειών αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη διάκριση του φύλου.

Με πληροφορίες από το healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved