Το γυναικείο σώμα δεν χρειάζεται να το κρίνετε

Bigstock

Πότε θα αφήσουμε τις γυναίκες ήσυχες; Πότε θα τις αφήσουμε να απολαύσουν το σώμα τους -όπως και αν είναι- χωρίς να τις κρίνουμε;

Ως γυναίκα, σε όλες τις φάσεις της ζωής μου άκουγα ανθρώπους να κρίνουν και να κριτικάρουν το γυναικείο σώμα. Ως έφηβη, ήταν οι ερωτήσεις γύρω από τα φριζαρισμένα μαλλιά και την ακμή μου. Ως νέα μαμά, ήταν το "πότε γεννάς;" όταν δεν ήμουν έγκυος και είχα τα κιλά εγκυμοσύνης. Και τώρα που έχω πατήσει τα 40, μου προτείνουν άγνωστοι στο δρόμο μια κρέμα ματιών (αληθινή ιστορία).

Υποθέτω ότι έχετε ακούσει και εσείς διάφορα σχόλια για την εμφάνισή σας. Οι συμβουλές για το πώς πρέπει να είμαστε και το πώς πρέπει να δείχνουμε, ξεκινούν από νεαρή ηλικία και αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο. Είμαστε είτε πολύ μεγάλες είτε πολύ μικρές. Το στήθος μας είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό, πολύ σφριγηλό ή πολύ χαλαρό. Τα οπίσθιά μας είναι πολύ επίπεδα ή πολύ φουσκωτά. Το δέρμα μας είναι πολύ ανοιχτό ή πολύ σκούρο, πολύ ρυτιδωμένο ή πολύ λαμπερό, με ραγάδες ή χωρίς.

Όταν η Βρετανίδα ηθοποιός Florence Pugh τόλμησε να φορέσει ένα φόρεμα που φαινόνταν οι θηλές της (σοκ!), ο λογαριασμός της γέμισε από μηνύματα που έστελναν «χυδαίοι άνδρες». Όταν η Justine Bateman τόλμησε να εγκαταλείψει το Botox και να δείξει στον κόσμο, τις ρυτίδες της την αποκαλούσαν «γενναία». Το ίδιο συνέβη και όταν η Sarah Jessica δεν έβαψε τα μαλλιά της και έδειξε στον κόσμο ότι είχε γκρίζα μαλλιά.

Θα αφήσουμε ποτέ τις γυναίκες να είναι όπως θέλουν να είναι; Θα μπορέσουμε ποτέ να κάνουμε βήματα μπροστά με τα μοναδικά εκπληκτικά σώματά μας χωρίς την αρνητική κριτική του καθενός;

Εμείς οι γυναίκες είμαστε γενναίες για ένα εκατομμύριο λόγους—το να δείχνουμε το σώμα μας στη φυσική κατάσταση της διαδικασίας γήρανσης δεν πρέπει να είναι ένας από αυτούς.

Απορρίψτε τα «τοξικά» πρότυπα ομορφιάς

Δεν είμαστε διάσημες. Είμαστε κουρασμένες. Είμαστε απλές και καθημερινές γυναίκες και δεν θέλουμε να μας αξιολογούν και να μας συγκρίνουν με τις διάσημες γυναίκες. Θα μας αφήσουν να απολαύσουμε τον εαυτό μας όπως είναι, χωρίς να μας κρίνουν;

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα σώματα είναι όμορφα. Και ξέρετε κάτι; Τα γυναικεία σώματα διατίθενται σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Τα σώματά μας είναι εκπληκτικά και μοναδικά, και το μόνο κοινό που έχουμε όλες είναι ότι είναι όλα όμορφα.

Τα σώματα των γυναικών δεν είναι ανοιχτά στην κρίση του καθενός.

Το σώμα μας είναι ικανό να μεγαλώσει και να γεννήσει άλλα ανθρώπινα σώματα. Το σώμα μας μπορεί να ταΐσει αυτά τα μωρά ανθρώπους. Και τα σώματά μας αγκαλιάζουν και κουβαλούν αυτά τα ανθρωπάκια.

Δεν έχετε το δικαίωμα να κρίνετε το γυναικείο σώμα

Το σώμα μας μπορεί να τρέξει μαραθώνιους ή να ανέβει με ποδήλατο σε λόφους. Το σώμα μας μπορεί να κινηθεί στον κόσμο με αναπηρικά καροτσάκια και με πατερίτσες. Το σώμα μας μπορεί να σηκώσει βάρη και να κρατήσει στάσεις γιόγκα.

Δεν έχετε το δικαίωμα να κρίνετε το γυναικείο σώμα

Το σώμα μας έχει θηλές και γοφούς. Έχουμε κυτταρίτιδα και ρυτίδες και ραγάδες. Έχουμε κοιλιά και γλουτούς. Κάποια από τα σώματά μας έχουν στήθος, άλλα όχι. Μερικά από τα σώματά μας είναι μεγάλα, άλλα είναι μικρά. Μερικά από τα σώματά μας είναι δυνατά, μερικά είναι αδύναμα. Μερικά από τα σώματά μας έχουν τατουάζ, μερικά από τα σώματά μας έχουν piercings.

Τα γυναικεία σώματα είναι ένα θαύμα και αυτό το θαύμα πρέπει να γιορτάζουμε καθημερινά όλες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το κρίνει.

πηγή: Christine Organ mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved