«Αυτή είμαι εγώ, με το γεμάτο ατέλειες τέλειο σώμα μου»

Μία μαμά μιλάει για το σώμα της δέκα εβδομάδες μετά τη γέννηση της κόρης της.

«Αυτή είμαι εγώ, με το γεμάτο ατέλειες τέλειο σώμα μου»
Instagram / sophiamoreno7

H Sophia Moreno μιλάει για το σώμα της μετά τον τοκετό και στέλνει ένα ειλικρινές μήνυμα σε όλες τις νέες μαμάδες.

«Αυτή είμαι εγώ.

Με το γεμάτο ατέλειες τέλειο σώμα μου μετά τον τοκετό.

Έχουν περάσει δέκα εβδομάδες από όταν γέννησα την κόρη μου και όλα αυτά που πέρασε το σώμα μου.

Ουλές, ραγάδες, χτυπήματα. Τα έχω αποδεχτεί πλέον. Φυσικά έχω και καλές και κακές μέρες. Η διαδρομή για να αγαπήσω τον εαυτό μου δεν είναι μία ευθεία. Αφού πρώτα πάλεψα με τον εαυτό μου, τώρα όμως είμαι σε ειρήνη με το σώμα μου που έχει αλλάξει.

Μην είστε αυστηρές με τους εαυτούς σας. Να τους αγαπάτε. Να τους επαινείτε. Να θυμάστε όμως, επίσης, ότι είναι εντάξει να έχετε καλές και κακές μέρες. Τα σώματά μας είναι πανέμορφα. Κάθε σώμα είναι πανέμορφο.»


https://www.instagram.com/p/CLARJi6AyrP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Sophia Moreno δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες με τις δύο κόρες της στο Instagram και πολλές από τις αναρτήσεις της εμπνέουν άλλες γυναίκες, μαμάδες και μη. Η Sophia γέννησε και τα δύο της παιδιά με καισαρική και σε ανάρτησή της είχε τοποθετηθεί για το στερεότυπο που υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας ότι ο τοκετός με αυτή τη μέθοδο, είναι ο «εύκολος δρόμος». Μεταξύ άλλων είχε αναφέρει:

«Προφανώς και το να γεννήσεις με καισαρική είναι ο “εύκολος δρόμος”. Προφανώς και το να γεννήσεις με καισαρική σε κάνει λιγότερο μητέρα. Προφανώς και το να γεννήσεις με καισαρική σημαίνει ότι έχεις λιγότερες πιθανότητες να θηλάσεις και να δεθείς με το μωρό σου. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όλα αυτά είναι ανοησίες….

…Κάθε τοκετός είναι διαφορετικός και δεν έχει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο σε σχέση με έναν άλλον. Κάθε μητέρα είναι δυνατή. Το να γίνεις μητέρα σε κάνει να βρεις τη δύναμη που δεν ήξερες ότι είχες.

Ο τοκετός με καισαρική δεν είναι εύκολος, είναι δύσκολος. Το ίδιο και η μητρότητα και πρέπει οι μαμάδες να στηρίζουμε η μία την άλλη. Ας αποβάλουμε λοιπόν όλα αυτά τα στερεότυπα και ας αγαπηθούμε λίγο παραπάνω»

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η νεαρή μητέρα στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved