«Έτσι είναι το σώμα μετά τον τοκετό. Τεντωμένο, με τις ατέλειές του, αλλά τόσο όμορφο»

Μία μαμά υμνεί το γυναικείο σώμα μετά τον τοκετό και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της.

«Έτσι είναι το σώμα μετά τον τοκετό. Τεντωμένο, με τις ατέλειές του, αλλά τόσο όμορφο»
Instagram / ashliemolstad

«Έτσι είναι το σώμα μετά τον τοκετό. Τόσο όμορφο. Τεντωμένο, με τις ατέλειές του, αλλά τόσο όμορφο.

Αυτό είναι το σώμα μου σήμερα και σφύζω από περηφάνεια για αυτό. Δεν είναι το ίδιο με κάποτε, αλλά ούτε και η ψυχή μου. Ο στόχος δεν είναι να παραμένεις στάσιμος, έτσι δεν είναι; Ο στόχος είναι να ζεις. Να δημιουργείς αναμνήσεις, να μεγαλώνεις, να μαθαίνεις, να προσαρμόζεσαι.

Ξέρω ότι για να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα συνθήκη, το σώμα μου και εγώ, θα χρειαστούμε χρόνο. Αυτές τις δύσκολες μέρες όμως που θα κοιτάω στον καθρέφτη και θα αναπολώ τον παλιό μου εαυτό, θα κοιτάω πιο δίπλα το μωρό μου και τον Rev και θα θυμάμαι όλες τις θυσίες που έκανε το σώμα μου για αυτούς. Για εμένα.

Και μετά θα νιώθω ευγνωμοσύνη. Γιατί με τις ραγάδες τους, το χαλαρό δέρμα και όλα αυτά, τα κατάφερε περίφημα»

Το παραπάνω κείμενο έγραψε η Ashlie Molstad κάτω από τη φωτογραφία που δημοσίευσε από το μαιευτήριο λίγο μετά τη γέννηση του δεύτερου γιου της.

gynaikeio soma meta ton toketo

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / ashliemolstad

Σε αυτήν της την ανάρτηση η Ashlie αποτύπωσε σκέψεις και συναισθήματα και είναι μία υπενθύμιση του πόσο σπουδαίο είναι το γυναικείο σώμα. Ακόμα λοιπόν και εκείνες τις φορές που και εσύ αναπολείς τον παλιό της εαυτό, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, να θυμάσαι αυτό: το σώμα σου έφερε στον κόσμο έναν άνθρωπο. Τον μεγάλωσε και το φιλοξένησε για εννέα μήνες, έδωσε ζωή και αν αυτό δεν είναι αξιοθαύμαστο, τότε τι είναι;

Πολλές μαμάδες όπως η Ashlie έχουν μοιραστεί φωτογραφίες με το σώμα τους μετά τον τοκετό στα κοινωνικά μέσα και στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Δείτε μερικές από αυτές στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved