"Αγαπητή μαμά... είσαι αρκετή"

Είσαι νέα μαμά; Μόλις γέννησες; Πρόκειται να γεννήσεις; Τότε ίσως να πρέπει να διαβάσεις το παρακάτω γράμμα...

Μία Μαμά
"Αγαπητή μαμά... είσαι αρκετή"

"Αγαπητή νέα μαμά,

Ήμουν στη θέση σου πριν δύο χρόνια. Καθώς προσπαθείς να προσαρμοστείς στη νέα αυτή πραγματικότητα, τη μητρότητα, με αυτά τα περίεργα και μπλεγμένα συναισθήματα, τις αμφιβολίες και τις λίγες ώρες ύπνου... καθώς προσπαθείς να γνωρίσεις από την αρχή το κορμί που μέχρι πριν γνώριζες καλά... καθώς προσπαθείς να καταλάβεις τι ζητά ένα μικρό άγνωστο ακόμη για εσένα απαιτητικό πλασματάκι... θα πρέπει να γνωρίζεις κάτι:

Είσαι αρκετή.

Είσαι αρκετά καλή. Είσαι αρκετά δυνατή. Είσαι αρκετά σοφή. Είσαι αρκετά όμορφο. Είσαι μητέρα και είσαι αρκετή.

Ο κόσμος συνεχώς θα προσπαθεί να σου πει ότι χρειάζεται περισσότερα από εσένα. Αλλά όλα όσα χρειάζεσαι για να γίνεις η καλύτερη μητέρα για το παιδί σου, βρίσκεται μέσα σου αυτή τη στιγμή.

Ως μητέρες, θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας τα πάντα, ακόμη και σε βάρος της δικής μας άνεσης, και μερικές φορές της λογικής μας. Αισθανόμαστε ευλογημένες που μας εμπιστεύονται τη φροντίδα μιας πολύτιμης ζωής και θέλουμε να είμαστε άξιες αυτής της ευλογίας. "Φοράμε" περήφανα την καρδιά μας έξω από το σώμα μας και καθημερινά με μια πληθωρική και ανεξήγητη επιθυμία, θέλουμε να υπηρετούμε αυτό το μικρό πλάσμα που φέραμε στον κόσμο.

Αλλά ανεξάρτητα από τις καθημερινές λεπτομέρειες της ζωής σου θα πρέπει εσύ να θυμάσαι ότι είσαι καλή. Είσαι φοβερή. Είσαι αρκετή.

Θυμήσου αυτά τα πράγματα όταν είναι 3 το πρωί και δεν μπορείς να κοιμήσεις το μωρό σου και νιώθεις αβοήθητη και μόνη. Θυμήσου τα όταν θα κοιτάζεσαι στον καθρέφτη λίγες εβδομάδες μετά τον τοκετό και τίποτα δεν φαίνεται οικείο. Θυμήσου τα όταν θα βρίσκεσαι αντιμέτωπη με την επιστροφή σου στο γραφείο και θα σε "τρώνε" οι ενοχές.

Παρόλο που ο κόσμος σου περιστρέφεται γύρω από το νέο σου μωρό, εξακολουθείς να έχεις κι εσύ σημασία."

Melody Akhaven Abbey

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved