Μηνιαία δίαιτα: Πρόγραμμα για να χάσετε σιγά-σιγά τα κιλά που σας ταλαιπωρούν

Κι όμως, μπορείτε να χάσετε 5 κιλά σε ένα μήνα χωρίς χημικές και γρήγορες δίαιτες!

Μηνιαία δίαιτα: Πρόγραμμα για να χάσετε σιγά-σιγά τα κιλά που σας ταλαιπωρούν

Επιτέλους πάρτε το απόφαση και χάστε τα κιλά που θέλετε! Με το παρακάτω πρόγραμμα διατροφής που βρήκαμε στο Fitnessmagazine.com, μπορείτε να χάσετε κιλά, να μικρύνει η μέση σας και μάλιστα τρώγοντας φαγητά που σας αρέσουν, χωρίς να στερείστε τίποτε!

Αν ακολουθείτε μία διατροφή 1500 θερμίδων την ημέρα, θα μπορέσετε μέσα σε ένα μήνα περίπου να χάσετε 5 κιλά και μάλιστα τρώγοντας σχεδόν τα πάντα.

Η Karen Ansel, η συντάκτρια του άρθρου συμβουλεύει να ακολουθήσετε τη δίαιτα μαζί με γυμναστική.

Ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής για μια ημέρα

Βάφλες με ζεστή σάλτσα φράουλας
Ψήστε δύο βάφλες ολικής άλεσης. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε μια κούπα φράουλες κομμένες σε κομμάτια, 1 κ.τ.γ ζάχαρη. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες και σερβίρετε με τις βάφλες. Αν θέλετε βάζετε και 2 κ.τ.σ αμύγδαλα ανάλατα από πάνω.

Κοτόπουλο με σαλάτα σπανάκι
Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι 1 κ.τ.γ ελαιόλαδο, 2 κ.τ.γ κόκκινο ξύδι, 1 κ.τ.γ μουστάρδα Dijon, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάλτε σε ένα μπολ baby σπανάκι ωμό, 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλο, 1 κ.τ.σ ψιλοκομμένα φιστίκια και της σος που φτιάξατε.

Σοκολατένια Pretzel

Λιώστε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα και βουτήξτε μέσα 7 μικρά pretzel (τα μικρά κρακεράκια)

Σολομός με σάλτσα μάνγκο
Κόψτε μία πατάτα σε μικρά κυβάκια και μαζί με 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο βάλτε τη σε μια λαδόκολλα με 100 γρμ σολομό. Ψήστε καλά και σερβίρετε με τη σάλτσα μάνγκο. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε 1/2 μάνγκο ψιλοκομμένο, 1 κ.τ.σ χυμό από lime, 1 κ.τ.σ φρέσκο κόλιανδρο.

Περισσότερες συνταγές για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και σνακ.

Υγιεινές συνταγές για πρωινό

Η κάθε μία από τις παρακάτω συνταγές έχει 300 θερμίδες

Αυγόφετες
Σε ένα τηγάνι λιώστε 1 κ.τ.γ βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 αυγό ολόκληρο και ένα ασπράδι αβγού. Βουτήξτε 2 φέτες του τοστ στο μείγμα και τηγανίστε. Συνοδέψτε με μισό αχλάδι και 1 κ.τ.γ σιρόπι σφενδάμου.

Φριτάτα με ντομάτες και κατσικίσιο τυρί
Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταίνεται. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 αβγό με 2 ασπράδια. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε το μείγμα στο τηγάνι. Μετά από 3 λεπτά προσθέστε 5 μικρά τοματίνια κομμένα σε ροδέλες και 15 γρμ κατσικίσιο τυρί. Μόλις είναι έτοιμο, μπορείτε να το απολαύσετε.

Μπανάνα με βρώμη
Σε ένα μπολ βάλτε 1/2 κούπα βρώμη και 3/4 της κούπας γάλα αμυγδάλου. Κόψτε μια μπανάνα σε ροδέλες, βάλτε από πάνω 2 κ.τ.γ μαύρη ζάχαρη και 1/8 κ.τ.γ κανέλα. Βάλτε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και έπειτα βάλτε τη μέσα στο μπολ με τη βρώμη και το γάλα.

Muffin με τσένταρ, μπέικον και ντομάτα
Φτιάξτε ένα english muffin 100 θερμίδων και προσθέστε από πάνω 2 φέτες ντομάτας, 2 φέτες τυρί τσένταρ και 2 φέτες ψημένο μπέικον.

Μήλο με κανέλα
Σε ένα μπολ ανακατέψτε ένα μήλο που θα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, 2 κ.τ.γ χυμό λεμονιού, 2 κ.τ.γ καστανή ζάχαρη και 1/4 κ.τ.γ κανέλα. Βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά. Μπορείτε να το απολαύσετε με 1 κούπα άπαχο γιαούρτι.

Υγιεινές συνταγές για μεσημεριανό

Η κάθε μία από τις παρακάτω συνταγές έχει 400 θερμίδες

Veggie Burger με blue cheese
Φτιάξτε ένα μπιφτέκι veggie. Ψήστε τα ψωμάκια για το burger και βάλτε μέσα το μπιφτέκι από λαχανικά, 3 φέτες ντομάτα, 1 ροδέλα κρεμμύδι, 1 κ.τ.σ blue cheese και 1 κ.τ.σ barbeque sauce. Συνοδέψτε με 10 ντοματίνια και 10 baby καρότα.

Σάντουιτς με prosciutto και ντομάτα
Ανακατέψτε λίγη μαγιονέζα με 1 κ.τ.γ ψιλοκομμένο βασιλικό. Βάλτε τη σος σε 15 εκατοστά μπαγκέτα ολικής άλεσης. Βάλτε 4 φέτες prosciutto, 3 φέτες ντομάτα και 2 φύλλα μαρουλιού.

Ελληνική ποικιλία
Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 κ.τ.γ ελαιόλαδο, 2 κ.τ.γ χυμό λεμονιού, 1/2 κ.τ.γ λιωμένο σκόρδο και 1 κ.τ.γ ψιλοκομμένο βασιλικό. Βάλτε τη σος πάνω από 10 γαρίδες που θα έχετε βράσει. Συνοδέψτε με 5 ελιές Καλαμών, 1/4 κούπας χούμους και 1 ψημένη πίτα ολικής άλεσης.

Wrap με γαλοπούλα
Σε μία τορτίγια βάλτε 100 γρμ ψημένη γαλοπούλα, 1/4 κούπας ρόκα και 3 φέτες ντομάτας. Τυλίξτε και σερβίρετε με μία κούπα σταφύλια.

Πικάντικα ζυμαρικά
Μαγειρέψτε 3/4 της κούπας ζυμαρικά της αρεσκείας σας. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε 2/3 κούπας σπανάκι, με 2/3 κούπας μανιτάρια και 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέστε 1 κ.τ.γ λιωμένο σκόρδο και συνεχίσετε το ανακάτεμα. Συμπληρώστε 3 κ.τ.σ ζωμό από κοτόπουλο και μια πρέζα μπούκοβο. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Βάλτε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά σας και απολαύστε. Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε 1 κ.τ.σ τριμμένη παρμεζάνα.

Υγιεινές συνταγές για βραδινό

Η κάθε μία από τις παρακάτω συνταγές έχει 500 θερμίδες

Ζυμαρικά με πέστο και ψητά κολοκυθάκια
Μαγειρέψτε 1/2 κούπα σπαγγέτι.Κόψτε ένα κολοκυθάκι σε κύβους, αλατοπιπερώστε και ψήστε για 10 λεπτά στο φούρνο. Μόλις ψηθούν, βάλτε τα επάνω από τα ζυμαρικά σας μαζί με 2 κ.τ.σ σάλτσα πέστο, 2 λιαστές ντομάτες και αν θέλετε 2 κ.τ.σ τριμμένη παρμεζάνα.

Πολέντα με κιμά
Φτιάξτε μια πολέντα. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε 1/2 κούπα κιμά με 1 κ.τ.γ ελαιόλαδο. Προσθέστε 1/2 κούπα κόκκινη σπιτική σάλτσα, 1/4 κ.τ.γ ξερή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά και σερβίρετε με την πολέντα. Μπορείτε να συνοδέψετε με 1 κούπα μαρούλι 1 κ.τ.γ σος για σαλάτα caesar.

Κουσκούς με κοτόπουλο
Μαγειρέψτε 1/2 κούπα κουσκούς ολικής με 3/4 κούπας ζωμό από κοτόπουλο. Συνοδέψτε με 1/2 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα, 5 ελιές Καλαμών, 100 γρμ στήθος κοτόπουλο, 1/2 κ.τ.γ χυμό λεμονιού και 1 κ.τ.σ τριμμένη φέτα.

Επιλογές για υγιεινά σνακ

  • 1 μαύρη σοκολάτα μικρή
  • 1 smoothie φράουλας
  • 1 αβγό βραστό και 5 μικρά κρακεράκια
  • 1 μικρό ψωμάκι με 2 κ.τ.σ χούμους και 1 φέτα ντομάτα
  • 1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες με 1/2 κούπα άπαχο γιαούρτι
  • 3 κράκερ κανέλας με 2 κ.τ.γ βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 ψιλοκομμένη μπανάνα με 1 κ.τ.γ κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Μην ξεχνάτε εκτός από το πρόγραμμα διατροφής να ακολουθείτε και ένα σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Να θυμάστε:

Να πίνετε πολύ νερό

*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved