Πέντε υγιεινές τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους (vid)

Ένας πολύ καλός σύμμαχος στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους είναι η κατανάλωση υγιεινών τροφών.

Πέντε υγιεινές τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους (vid)

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να είναι καθημερινά στη διατροφή μας όπως και οι φυτικές ίνες οι οποίες εκτός των άλλων βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης και λιπιδίων στο αίμα καθώς και στην απώλεια βάρους.

Υπάρχουν όμως και ορισμένες τροφές που είναι ιδιαίτερα υγιεινές, δημιουργούν αίσθημα κορεσμού και μας βοηθούν όχι μόνο να μην πάρουμε κιλά αλλά και να χάσουμε (αν δεν κάνουμε παρασπονδίες). Ποιες είναι αυτές:

Καστανό ρύζι

brown rice

Είναι γνωστό ότι το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αφού περιέχει φυτικές ίνες, μαγνήσιο, σελήνιο, μαγγάνιο και φυλλικό οξύ. Το καστανό ή μερικώς αναποφλοίωτο ρύζι υφίσταται ελάχιστη επεξεργασία, γι’ αυτό διατηρεί τη φλούδα και το πίτουρο, που το καθιστούν μία πλούσια σε θρεπτική αξία τροφή.
Είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος ή για όσους πάσχουν από διαβήτη, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού του δείκτη.
Το καστανό ρύζι δεν μαγειρεύεται με τον ίδιο τρόπο που μαγειρεύεται το άσπρο ρύζι και ο λόγος είναι η αναλλοίωτη σύνθεσή του.
Έτσι ενώ για να μαγειρέψετε το άσπρο ρύζι χρειάζεστε περίπου 15-25 λεπτά, τα καστανό απαιτεί περίπου μία ώρα και μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

Βρώμη

Η βρώμη θεωρείται ιδιαίτερα υγιεινή τροφή. Η ανακάλυψη μετά από κλινικές έρευνες ότι η μειώνει τις ποσότητες της LDL χοληστερίνης («κακή») στο αίμα την έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια ενώ η κατανάλωσή της βοηθάει και στην απώλεια βάρους καθώς αυξάνει τον μεταβολισμό και καίει το λίπος.

Δείτε και τις πέντε τροφές που θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved