Τρεις λόγοι για να τρώτε περισσότερες μπανάνες σύμφωνα με μία διατροφολόγο

Οι μπανάνες μειώνουν το φούσκωμα και βοηθούν στην απώλεια βάρους, αναφέρει η Destini Moody.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Τρεις λόγοι για να τρώτε περισσότερες μπανάνες σύμφωνα με μία διατροφολόγο
Bigstock

Οι μπανάνες είναι νόστιμες, θρεπτικές και αξίζουν μία θέση στη διατροφή μας, ακόμα και σε περιόδους δίαιτας. Η διατροφολόγος Destini Moody, εξηγεί το γιατί στο Eat This.

#1 Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Β6 και C, κάλιο, μαγνήσιο

Σύμφωνα με την ειδικό, η τακτική κατανάλωσή τους στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής βοηθά στην απώλεια βάρους πρώτα από όλα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες. Έρευνες αναφέρουν ότι οι φυτικές ίνες παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού μετά από ένα γεύμα, μειώνοντας έτσι την επιθυμία για φαγητό άρα και την πρόσληψη θερμίδων.

«Οι μπανάνες περιέχουν το 12% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας κατανάλωσης σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και μειώνουν την κατανάλωση θερμίδων, βοηθώντας σας έτσι να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος. Επιπλέον, οι πιο πράσινες μπανάνες περιέχουν περισσότερο ανθεκτικό άμυλο, το οποίο διασπάται πιο αργά και μπορεί να λειτουργήσει ως πρεβιοτικό για να ενισχύσει την υγεία του εντέρου.» αναφέρει η Destini Moody.

#2 Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο ζάχαρης σε συνταγές

Οι μπανάνες έχουν γλυκιά γεύση και μπορείτε να τις αξιοποιήσετε ως υποκατάστατο ζάχαρης σε πολλές συνταγές για γλυκά και σνακ. Εκτός από την αύξηση βάρους, η κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης, σύμφωνα με έρευνες, αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

#3 Μειώνουν το φούσκωμα

Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, ένα συστατικό που παίζει κομβικό ρόλο στην εξισορρόπηση των υγρών του σώματος, σύμφωνα με το Harvard T.H. Chan School of Public Health. Αυτή η ισορροπία είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του φουσκώματος. Η ειδικός αναφέρει:

«Οι διαιτολόγοι συχνά προτείνουν τις μπανάνες σε άτομα που υποφέρουν από πεπτική δυσλειτουργία και φουσκώματα. Αυτή η μείωση του φουσκώματος μπορεί να μην έχει άμεση επίδραση στην απώλεια κιλών, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε με μεγαλύτερη ακρίβεια το βάρος σας και να κάνετε τροποποιήσεις στη διατροφή και τις καθημερινές σας συνήθειες.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved