Αμυγδαλοβούτυρο: Βοηθά στην απώλεια βάρους και κάνει καλό στην καρδιά λένε οι ειδικοί

Έρευνες αναδεικνύουν τα οφέλη του αμυγδαλοβούτυρου για την διαχείριση του σωματικού βάρους και όχι μόνο.

Αμυγδαλοβούτυρο: Βοηθά στην απώλεια βάρους και κάνει καλό στην καρδιά λένε οι ειδικοί

Το αμυγδαλοβούτυρο έχει πολλά οφέλη για την υγεία αναφέρουν ολοένα και περισσότερες έρευνες.

Bigstock

Το αμυγδαλοβούτυρο είναι νόστιμο και πλούσιο σε φυτικές ίνες, «καλά» λιπαρά και πρωτεΐνη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως άλειμμα στο ψωμί, σε ρυζογκοφρέτες ή ακόμα και για να φτιάξετε σούπερ θρεπτικά smoothies για το πρωινό σας.

Έρευνες των τελευταίων ετών, αναδεικνύουν τα οφέλη γενικά των spreads ξηρών καρπών για την υγεία και του αμυγδαλοβούτυρου, συγκεκριμένα, είναι πολλά.

Peanuts, Almonds In Pink Bowls, Homemade Peanut Butter And Almond Milk On Marble Boards. Close-up On

Τι δείχνουν οι έρευνες για το βούτυρο αμυγδάλου

Παρά την υψηλή περιεκτικότητά του σε θερμίδες, έρευνα του 2015 που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Nutrition δείχνει ότι η κατανάλωση αμυγδαλοβούτυρου μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και αυτό γιατί φαίνεται να παρατείνει την αίσθηση κορεσμού, μειώνοντας έτσι την πείνα και τις λιγούρες.

Έρευνα επίσης που δημοσιεύτηκε το 2018 στο περιοδικό Nutrients έδειξε ότι το βούτυρο αμυγδάλου όπως και γενικά τα αμύγδαλα, ενισχύουν την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα με την έρευνα η κατανάλωση αμυγδάλου σχετίζεται με τη μειωμένη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας, τα υψηλά ποσοστά της οποίας έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακές παθήσεις. Αντίστοιχα, μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2020 στο Complementary Therapies in Medicine αναφέρει ότι στα 1.128 ατόμων που συμμετείχαν, η κατανάλωση αμυγδάλου μείωσε την αρτηριακή πίεση , μειώνοντας πιθανώς τον κίνδυνο καρδιακής νόσου με την πάροδο του χρόνου.

Το βούτυρο αμυγδάλου βοηθ, επιπλέον, και στην εξισισορρόπηση την επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Nutrition, οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες και τα ακόρεστα λιπαρά που περιέχει το αμυγδαλοβούτυρο αφομοιώνονται πιο αργά από τους υδατάνθρακες και δεν αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα τόσο πολύ.

Η διατροφική αξία του αμυγδαλοβούτυρου

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη και χωρίς προσθήκη αλατιού έχει:

  • Θερμίδες: 101 kcal
  • Πρωτεΐνη: 2,4 g
  • Υδατάνθρακες: 3,4 g
  • Συνολικά λιπαρά: 9,5 g
  • Σάκχαρα: 0

Τι να προσέξετε

Προτιμήστε το αμυγδαλοβούτυρο χωρίς ζάχαρη. Είναι πιο υγιεινό και έχει λιγοτερες θερμίδες. Ακόμα όμως και αν η περιοεκτικότητά του σε αμύγδαλα είναι 100%, η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, ειδικά εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Επίσης, αποφύγετε την κατανάλωση εάν έχετε αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved