Πικάντικα φαγητά: Βοηθούν στην απώλεια βάρους;

Τα πικάντικα φαγητά έχουν πολλά περισσότερα οφέλη από αυτά που νομίζετε.

Πικάντικα φαγητά: Βοηθούν στην απώλεια βάρους;

Τα άγνωστα οφέλη των πικάντικων φαγητών.

Bigstock

Τα πικάντικα φαγητά δεν έχουν μόνο έντονη και ιδιαίτερη γεύση. Έχουν επίσης πολλά οφέλη για τον οργανισμό όπως ότι ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία ή ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Πικάντικα φαγητά και απώλεια βάρους

Μπορούν τα πικάντικα φαγητά να βοηθήσουν και στην καύση περισσότερων θερμίδων; Έρευνες δείχνουν ότι εκείνοι που τρώνε συχνά πικάντικα φαγητά είναι λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Ας δούμε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Τα πικάντικα φαγητά ενισχύουν τον μεταβολισμό

Οι περισσότερες έρευνες που αφορούν στα πικάντικα φαγητά εστιάζουν στην καψαϊκίνη, την ουσία που δίνει στις πιπεριές την καυτερή τους γεύση. Κάποιες μελέτες δείχνουν ότι η καψαϊκίνη ενισχύει τη δυνατότητα του σώματος να καίει το λίπος και τις θερμίδες.

Ελέγχει την όρεξη για φαγητό

Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι η καψαϊκίνη έχει επίδραση στον υποθάλαμο, το κομμάτι εκείνο του εγκεφάλου που ελέγχει την όρεξη και την πείνα. Σύμφωνα με αυτές, εκείνοι που καταναλώνουν πικάντικες γεύσεις τείνουν να τρώνε λιγότερο μέσα στη μέρα.

Άλλα οφέλη από την κατανάλωση πικάντικων φαγητών

Ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία. Έρευνες που αφορούν συγκεκριμένα πικάντικα φαγητά, δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωσή τους μειώνει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, υψηλής χοληστερόλης και διαβήτη τύπου 2.

Ενισχύει το μικροβίωμα του εντέρου. Μπορεί να νομίζετε ότι τα πικάντικα φαγητά είναι απαγορευτικά για κάποιον που έχει προβλήματα με το στομάχι και το έντερο, ωστόσο, στην πραγματικότητα φαίνεται πώς η καψαϊκίνη που περιέχουν πολλά από τα πικάντικα τρόφιμα, έχει θετική επίδραση στο μικροβίωμα του εντέρου.

Μειώνει τις φλεγμονές. Πολλές από τις πικάντικες τροφές οφείλουν και αυτό το ευεργετικό τους χαρακτηριστικό στην ουσία καψαϊκίνη η οποία φαίνεται ότι μπορεί να καταπολεμήσει τις φλεγμονές στο έντερο, έναν τύπο φλεγμονής που έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία.

Με πληροφορίες από healthandclinic.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved