Απώλεια βάρους: 5+1 tips για χορταστικό και διαιτητικό πρωινό

Το πρωινό  μπορεί να γίνει «σύμμαχός» σας στην απώλεια βάρους.

Απώλεια βάρους: 5+1 tips για χορταστικό και διαιτητικό πρωινό

Γυναίκα τρώει φούτα με δημητριακά για πρωινό.

Bigstock

Το πρωινό είναι το πρώτο και, σύμφωνα με πολλούς διατροφολόγους, το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είναι το γεύμα που θα σας δώσει ενέργεια και θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρα. Επίσης, σύμφωνα έρευνες, το πρωινό μπορεί να γίνει ένας ισχυρός σύμμαχος στην απώλεια βάρους. Αυτό βέβαια υπό προϋποθέσεις.

Συμβουλές για χορταστικό και διαιτητικό πρωινό

Αποφύγετε τις τροφές με ζάχαρη

Τα κρουασάν, τα cinnamon rolls και τα ντόνατ είναι σίγουρα λαχταριστά, όχι όμως και η καλύτερη επιλογή για το πρωινό σας. Η ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνει τα επίπεδα ενέργειας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες λιγούρες μέσα στη μέρα.

https://www.instagram.com/p/CrQsCbxr1oo

Τρώτε πρωινό κάθε μέρα την ίδια ώρα

Το να ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και στο πρωινό σας γεύμα είναι μία καλή ιδέα. Μία ρουτίνα θα μειώσει τα τσιμπολογήματα και τις λιγούρες μέσα στη μέρα και θα χάσετε πιο εύκολα βάρος.

Αποφύγετε τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι

Το αλάτι όπως και η ζάχαρη είναι ένας ακόμα εχθρός για την απώλεια βάρους. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι αυξάνουν τις λιγούρες για φαγητό, επομένως, καλό είναι να μην συμπεριλάβετε τα κράκερ, τα αλμυρά κρουασάν κ.α. τρόφιμα πλούσια σε αλάτι στο πρωινό σας.

«Ναι» στην πρωτεΐνη

Σύμφωνα με το Mayo clinic, οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη βοηθούν στην μείωση του σωματικού λίπους και επιπλέον η κατανάλωσή τους θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρα. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη είναι το γιαούρτι και το αυγό.

giaourti.jpg

Γυναίκα τρώει γιαούρτι με δημητριακά.

Πίνετε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό πριν το πρωινό γεύμα

Πριν φάτε οτιδήποτε κι πιείτε τον καφέ σας πιείτε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό, ιδανικά μισό λίτρο. Το νερό θα μειώσει την αίσθηση της πείνας, επομένως θα καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα φαγητού και επιπλέον, το νερό βοηθά στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στον εγκέφαλο και θα ξυπνήσει τον οργανισμό, δίνοντάς του ενέργεια.

Μην ξεχάσετε τις φυτικές ίνες

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όχι μόνο βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργεία του πεπτικού συστήματος, αλλά παράλληλα παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού, μειώνοντας έτσι τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved