Απώλεια βάρους: Συμβουλές για την πρωινή σου ρουτίνα

Με μικρές αλλαγές σε όσα κάνεις κάθε πρωί μπορείς να χάσεις κιλά πιο γρήγορα.

Απώλεια βάρους: Συμβουλές για την πρωινή σου ρουτίνα
Bigstock

Το ήξερες ότι οι καθημερινές σου συνήθειες μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά; Η personal trainer Victoria Brady, συμβουλεύει.

Τέντωσε το σώμα σου

Αντί να πάρεις το κινητό στα χέρια και να αρχίσεις το σκρολάρισμα, αφιέρωσε πέντε λεπτά από τον χρόνο σου για να κάνεις διατάσεις και να πάρεις ανάσες. Με τον τρόπο αυτό θα προετοιμάσεις κατάλληλα το σώμα και το μυαλό σου για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας.

«Όταν το σώμα σου βιώνει στρες, είναι ακόμα πιο δύσκολο να χάσει βάρος και αυτό γιατί η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, έχει συσχετιστεί με την αύξηση βάρους. Ωστόσο, κάνοντας διατάσεις εκτονώνεις το στρες και αυξάνεις τα επίπεδα ενέργειάς σου» αναφέρει η ειδικός.

Πιες νερό με λεμόνι

Πριν πιεις καφέ ή φας πρωινό, πιες ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Σύμφωνα με την Brady, το συγκεκριμένο ρόφημα θα βοηθήσει το πεπτικό σου σύστημα να απορροφήσει και να διασπάσει ό,τι άλλο καταναλώσεις μέσα στη μέρα. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις ένα ζεστό ρόφημα με νερό, τζίντζερ και λεμόνι.

Φάε ένα καλό πρωινό

Το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπεται. Είναι το γεύμα σου δίνει ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της ημέρας και η ειδικός προτείνει να επιλέξεις τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες όπως βρόμη με γιαούρτι και φρούτα εποχής, ψωμί ολικής μα αυγό και αβοκάντο ή ακόμα και ένα smoothie.

Οργάνωσε τα γεύματα της ημέρας

Οργανώνοντας τα γεύματα της ημέρας θα μπορείς να δημιουργήσεις ένα ημερήσιο πλάνο με τροφές θρεπτικές και με χαμηλή θερμιδική αξία. Θα μειώσεις επίσης το τσιμπολόγημα και τις λιγούρες.

Κάνε γυμναστική

Ξύπνα λίγο νωρίτερα, ένα τέταρτο αρκεί, και κάνε τη γυμναστική που προτιμάς: γιόγκα στο σπίτι, τρέξιμο, ασκήσεις cardio. Το πρωί θα έχει περισσότερη ενέργεια και θα σε βοηθήσει στην ψυχολογία και την ενέργειά σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved