Μαμά και διατροφή: Αλλάξτε αυτές τις συνήθειες στον καφέ σας και χάστε κιλά

Τι να προσέξετε στην κατανάλωση του καφέ για απώλεια βάρους.

Μαμά και διατροφή: Αλλάξτε αυτές τις συνήθειες στον καφέ σας και χάστε κιλά
Unsplash.com / Jenny Ueberberg

Ο καφές έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, την ψυχοενεργό αυτή ουσία η οποία ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Μπορεί ο καφές να βοηθήσει στην πιο γρήγορη απώλεια βάρους;

«Όταν ο καφές καταναλώνεται με μέτρο και χωρίς ζάχαρη ή άλλα πρόσθετα γλυκαντικά, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και να ωφελήσει και με άλλους τρόπους τον οργανισμό» αναφέρει η διαιτολόγος Ashley Shaw στο Insider.com. O καφές περιέχει νιασίνη, κάλιο, μανγήσιο και αντιοξειδωτικά, συστατικά που ενισχύουν τη λειτουργία των μυών και την υγεία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος. Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι η κατανάλωση καφές αυξάνει τις πιθανότητες για μακροζωία και μειώνει τον κίνδυνο για παθήσεις όπως Αλτσχάιμερ και καρδιακά νοσήματα.

kafes apwleia varous

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Brigitte Tohm

Πότε ο καφές μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα

Ο καφές μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους υπό προϋποθέσεις. Εάν λοιπόν και εσείς βρίσκεστε σε περίοδο δίαιτας, αλλάξτε τις παρακάτω συνήθειες στον καφέ σας.

Πρώτα πρωινό, μετά καφές

Μία κούπα καφέ το πρωί είναι το ιδανικό ξεκίνημα της μέρας για πολλούς, δεν βοηθά ωστόσο ιδιαίτερα στην απώλεια κιλών. Πριν πιείτε τον πρωινό σας καφές, φάτε ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό και αυτό θα μειώσει την πείνα που θα νιώθετε έπειτα κατά τη διάρκεια τη μέρας.

«Ο καφές κόβει την πείνα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην παράλειψη γευμάτων. Παραλείποντας γεύματα όπως για παράδειγμα είναι τα πρωινό, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην υπερκατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια της μέρας» αναφέρει η διατροφολόγος Kasey Hageman.

kafes adunatisma

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Kaboompics

Μειώστε τη ζάχαρη

Αυτονόητο, λογικό και όμως πολύ σημαντικό. Ειδικά εάν δεν περιορίζεστε στον έναν καφέ την ημέρα, μειώνοντας τη ζάχαρη στον καφέ ή και κόβοντάς την τελείως, πραγματικά θα κάνει τη διαφορά.

Για γεύση και άρωμα στον καφέ, η dr Hageman προτείνει το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και την αποξηραμένη λεβάντα.

Επιλέξτε γάλα με λίγα λιπαρά ή φυτικό γάλα

Επιλέξτε γάλα ελαφρύ ή κάποιο φυτικό γάλα, όπως γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη φυσικά) ή γάλα καρύδας. Το γάλα αμυγδάλου για παράδειγμα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες, ενώ παράλληλα είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Προσέξτε με τι συνδυάζετε τον καφέ σας

Πολλοί έχουν την τάση να συνοδεύουν τον καφές τους με μπισκότα, βουτήματα και άλλες γλυκιές ή και αλμυρές λιχουδιές. Όταν αυτό γίνεται συνήθεια, όχι μόνο δεν μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αλλά και να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Προτιμήστε να συνοδεύετε τον καφέ σας με φρούτα ή και ξηρούς καρπούς.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved