Πράσινα μήλα: Εντάξτε τα στη διατροφή σας και χάστε κιλά

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους τα πράσινα μήλα αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε βάρος.

Πράσινα μήλα: Εντάξτε τα στη διατροφή σας και χάστε κιλά

Γυναίκα μιλάει στο τηλέφωνο και τρώει ένα πράσινο μήλο.

Bigstock

«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» λέει ο σοφός λαό και αυτό γιατί τα μήλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. H κατανάλωσή τους ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στην καλή υγεία του οργανισμού. Γνωρίζατε όμως ότι τα μήλα και ιδιαίτερα τα πράσινα είναι εκτός των άλλων ένας ισχυρός «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους;

Η διατροφική αξία των πράσινων μήλων

Ένα πράσινο μήλο με τη φλούδα περιέχει:

  • Θερμίδες: 53-59 kcal
  • Νερό: 85,1 gr
  • Πρωτεΐνη: 0,27 gr
  • Λιπαρά: 0,14 gr
  • Υδατάνθρακες: 14,1 gr
  • Φυτικές ίνες: 2,5 gr
  • Σάκχαρα: 10,6 gr
prasina-mila.jpg

Πράσινα μήλα σε πιάτο πάνω σε τραπέζι. Τα πράσινα μήλα έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βαρους.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Priyanka Singh

Απώλεια βάρους: Πράσινα μήλα Vs κόκκινα μήλα

Παρόλο που τα πράσινα και τα κόκκινα μήλα έχουν όλα παρόμοια διατροφική αξία, τα πράσινα έχουν λιγότερες θερμίδες, χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα και περισσότερες φυτικές ίνες. Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι τα πράσινα μήλα βοηθούν στην καύση περισσότερων θερμίδων, αν και τα κόκκινα είναι πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Πράσινα μήλα: Πώς ενισχύουν την απώλεια βάρους;

Έχουν λίγες θερμίδες. Τα μήλα έχουν χαμηλή θερμιδική αξία. Μάλιστα η θερμίδες που καίει ο οργανισμός για την πέψη τους είναι περισσότερες από αυτές που έχει το ίδιο το φρούτο για αυτό και θεωρείται τρόφιμο μηδενικής θερμιδικής αξίας.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα πράσινα μήλα επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης και μειώνει την απορρόφηση λιπαρών και υδατανθράκων από τον οργανισμό.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Το 85% το πράσινου μήλου αποτελείται από νερό. Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό παρατείνει την αίσθηση κορεσμού και μειώνει την όρεξη για φαγητό.

Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ο γλυκαιμικός δείκτης του μήλου κυμαίνεται από 32 έως 38 ανάλογα με την ποικιλία. Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης διατηρεί τα επίπεδα της του σακχάρου στο αίμα σταθερά, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται το τσιμπολόγημα άρα και η πρόσληψη θερμίδων.

Πόσα μήλα μπορείτε να φάτε την ημέρα;

Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση έως και δύο μεσαίων μήλων την ημέρα. Η ποσότητα αυτή θεωρείται επαρκής για την απώλεια βάρους και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Μπορείτε να φάτε τα μήλα σκέτα ως ενδιάμεσο σνακ, με βρόμη και γάλα ή γιαούρτι στο πρωινό σας ή ακόμα και σε χορταστικά και σούπερ θρεπτικά smoothies.

Με πληροφορίες από phablecare.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved