Μαμά και διατροφή: Γλυκά σνακ με λίγες θερμίδες που επιτρέπονται και στη δίαιτα

Μπουκίτσες με χουρμάδες και φυστικοβούτυρο, smoothies, γιαούρτι με φρούτα και κομματάκια σοκολάτας.

Μαμά και διατροφή: Γλυκά σνακ με λίγες θερμίδες που επιτρέπονται και στη δίαιτα

Γυναίκα τρώει αποξηραμένα φρούτα στην κουζίνα.

Bigstock

Τα γλυκά δεν είναι απαγορευτικά στη δίαιτα αρκεί να μην έχουν μεγάλη θερμιδική αξία και να αποτελούνται από όσο το δυνατόν πιο θρεπτικά συστατικά.

Η Laura Burak, ειδικός σε θέματα διατροφής και συγγραφέας προτείνει λύσεις με γλυκά και υγιεινά σνακ που θα ικανοποιήσουν τη λιγούρα σας για κάτι γλυκό, κατάλληλα ακόμα και στη δίαιτα.

Αντικαταστήστε το παγωτό με το γιαούρτι

Με λίγο γιαούρτι, φρέσκα φρούτα και μερικά ακόμα υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα γλυκό σνακ που όχι μόνο είναι πιο υγιεινό από ότι ένα μπολ παγωτό, αλλά παράλληλα θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα. Μπορείτε να βάλετε φρεσκοκομμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι ή κομματάκια σοκολάτας εάν θέλετε κάτι πιο... σοκολατένιο.

Επίσης στο εμπόριο υπάρχουν γιαούρτια με γεύσεις και γιαούρτι φυτικής προέλευσης από γάλα αμυγδάλου ή βρόμης.

giaourti-prwino.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Lena Mytchyk

Χρησιμοποιήστε αλεύρι αμυγδάλου ή βρόμης στα γλυκά σας

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε cupcakes ή την αγαπημένη σας συνταγή για κέικ δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι βρόμης ή αμυγδάλου. Το γλυκό σας θα είναι πολύ πιο υγιεινό και χορταστικό.

Χουρμάδες με φυστικοβούτυρο

Μία μπουκίτσα με γεμάτη γεύση κα φουλ στην ενέργεια. Οι χουρμάδες είναι επίσης πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, κάτι που τους καθιστά ιδανικούς για ένα υγιεινό σνακ ή επιδόρπιο. Επίσης οι φυτικές ίνες παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού μειώνοντας έτσι την τάση για τσιμπολόγημα μέσα στη μέρα.

Αντικαταστήστε την σοκολάτα γάλακτος με σοκολάτα υγείας

Η σοκολάτα γάλακτος είναι πιο γλυκιά και κατά πολλούς πιο νόστιμη από τη σοκολάτα υγείας. Η σοκολάτα υγείας ωστόσο περιέχει αντιοξειδωτικά, καθόλου ή πολύ χαμηλή ποσότητα ζάχαρης και θεωρείται μία πολύ πιο υγιεινή επιλογή. Ιδανικά επιλέξτε τη σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο.

mauri-sokolata.jpg

Προτιμήστε τα smoothies αντί για τα milkshake

Tα smoothies είναι νόστιμα, θρεπτικά και χορταστικά. Έχουν πολύ μεγαλύτερη διατροφική αξία από ότι ένα ποτήρι milkshake και η ένα smoothie με την επιλογή των κατάλληλων θρεπτικών συστατικών μπορείτε να αποτελέσει και ένα πλήρες γεύμα. Δείτε εδώ συνταγές με smoothies που έχουμε μοιραστεί μαζί σας κατά καιρούς.

Πηγή φωτογραφίας: eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved