Μαμά και διατροφή: Πέντε tips που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην απώλεια βάρους

Οι καθημερινές διατροφικές συνήθειες καθορίζουν το σωματικό βάρος.

Μαμά και διατροφή: Πέντε tips που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην απώλεια βάρους
Bigstock

Εάν στόχος σας είναι χάσετε κιλά, γνωρίζετε καλά πώς πρέπει να μειώσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε. Είναι όμως αυτό αρκετό;

Έρευνες δείχνουν ότι κάνοντας μικρές αλλαγές στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο αποτελεσματικές από τις εξαντλητικές δίαιτες. Τι μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας:

Ολόκληρα φρούτα αντί φρέσκων χυμών

Σύμφωνα με έρευνα, τρώγοντας ολόκληρα τα φρούτα αντί για χυμό, μειώνετε τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Επίσης, η αίσθηση του κορεσμού διαρκεί για περισσότερη ώρα με αποτέλεσμα τη μείωση των γευμάτων μέσα στη μέρα.

Χρησιμοποιήστε μικρότερα μπολ

mpol-me-dimitriaka.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Natsuko D'Aprile

Είτε χρησιμοποιείτε τα μπολ για το ρύζι, είτε για τα δημητριακά με γάλα, είναι πολύ πιθανό να καταναλώνετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού λόγω του σκεύους σερβιρίσματος. Μάλιστα, μελέτη δείχνει ότι αυτοί που χρησιμοποιούν μεγάλα μπολ στα γεύματά τους καταναλώνουν έως κι 16% περισσότερο φαγητό.

Αποφύγετε το φαγητό την ώρα που χαλαρώνετε

Όσο δελεαστικό και αν είναι να απολαύσετε το γεύμα σας την ώρα που βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition δείχνει ότι τρώγοντας ενώ παράλληλα έχετε την προσοχή σας στραμμένη αλλού, τρώτε έως και 10% περισσότερο.

Φαγητό πριν το φαγητό

Εάν νομίζετε ότι αποφεύγοντας την κατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια της μέρας για να απολαύσετε χωρίς τύχεις το burger με τις τηγανητές πατάτες το βράδυ, είναι η λύση στην απώλεια βάρους, κάνετε λάθος. Τρώγοντας ένα ορεκτικό ή ακόμα και ένα μήλο πριν το φαγητό μπορεί να μειώσει έως και 20% την πρόσληψη θερμίδων από ένα γεύμα, σύμφωνα με ερευνητές από την Πενσυλβάνια.

Προσθέστε κανέλα

kanela-maskes.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Mockup Graphics

Τα μπαχαρικά δεν δίνουν μόνο γεύση και άρωμα στα φαγητά, αλλά έχουν και σημαντικά οφέλη για την υγεία του οργανισμού. Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε γεύματα όπως το γιαούρτι με τη βρόμη βοηθάει στην εξισορρόπηση των επίπεδων του σακχάρου στο αίμα η οποία μεταξύ άλλων προλαμβάνει την πείνα, τις λιγούρες και την αύξηση βάρους, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of American College of Nutrition.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved