Μαμά και διατροφή: Αυτές οι τροφές «σαμποτάρουν» την απώλεια βάρους

Απώλεια βάρους: Εάν θέλετε να χάσετε βάρος βγάλτε αυτές τις τροφές από το διατροφολόγιό σας.

Μαμά και διατροφή: Αυτές οι τροφές «σαμποτάρουν» την απώλεια βάρους
Happy woman eating cereals from a bowl holding spoon looking at you in a house Bigstock

Η κατάλληλη διατροφή και η συστηματική άσκηση είναι το κλειδί για την υγιή απώλεια βάρους. Όσον αφορά τη διατροφή σίγουρα έχετε ακούσει και διαβάσει πολλά, όπως για παράδειγμα ότι τα μικρά και συχνά γεύματα ενεργοποιούν τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα την πιο αποτελεσματική καύση θερμίδων ή για τροφές που ενισχύουν το αδυνάτισμα. Γνωρίζετε όμως ποιες τροφές είναι εκείνες σαμποτάρουν την απώλεια βάρους; Κι όμως υπάρχουν! Ας τις δούμε αναλυτικά.

Σούσι

sushi-apwleia-varous.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Derek Duran

Το σούσι ανάλογα με το τι σούσι θα επιλέξετε μπορεί να έχει αρκετές θερμίδες, σίγουρα παραπάνω από αυτές που υπολογίζατε. Τα σούσι που είναι πιο καυτερά ή έχουν μία πιο τραγανή υφή για παράδειγμα μπορούν να έχουν τουλάχιστον 100 θερμίδες παραπάνω από αυτές που υπολογίζατε.

Έλαιο καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι σίγουρα θρεπτικό, όμως καλό είναι να γνωρίζετε ότι μία κουταλιά της σούπας έχει περίπου 120 θερμίδες. Συνεπώς εάν το χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας, αξιοποιήστε το με φειδώ και σοφά.

Γλυκά χωρίς ζάχαρη

Γλυκά χωρίς ζάχαρη, δεν σημαίνουν γλυκά χωρίς θερμίδες. Το πιθανότερο είναι ότι πράγματι θα έχουν λιγότερες θερμίδες από ότι τα γλυκά με ζάχαρη και πάλι όμως αν στοχεύετε στην απώλεια βάρους, η κατανάλωσή τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Ψωμί χωρίς γλουτένη

psomi-xoris-glouteni.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Jude Infantini

Πολλοί που θέλουν να χάσουν κιλά αντικαθιστούν το κανονικό ψωμί με ψωμί χωρίς γλουτένη. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το ψωμί χωρίς γλουτένη έχει περισσότερες θερμίδες από ότι το κανονικό και λιγότερες φυτικές ίνες, οι οποίες είναι ένας πολύτιμος «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους.

Αγαύη

Η αγαύη χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης και ενώ πράγματι είναι μία πιο υγιεινή επιλογή, ωστόσο δεν διαφέρουν σημαντικά ως προς τις θερμίδες που περιέχουν.

Αραβικές πίτες

Πολλοί θεωρούν ότι οι αραβικές πίτες είναι πιο διαιτητικές από ότι ένα σάντουιτς. Ωστόσο οι αραβικές πίτες έχουν σχεδόν τις διπλάσιες θερμίδες από ότι δύο φέτες ψωμί, για αυτό προσοχή.

Μπάρες δημητριακών

mpares-dimitriakwn.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Taylor Kiser

Πολλές μπάρες δημητριακών, ειδικά αυτές του εμπορίου περιέχουν ζάχαρη για αυτό πάντα ελέγχετε τις ετικέτες με τα συστατικά στα προϊόντα που αγοράζετε. Γενικά, ωστόσο οι μπάρες δημητριακών αν και ένα χορταστικό σνακ που προσφέρει ενέργεια, περιέχει υλικά που έχουν αρκετές θερμίδες που καλό είναι να υπολογίζετε στην ημερήσια κατανάλωσή σας αν στοχεύετε στην απώλεια βάρους.

Κοκτέιλς

Το αλκοόλ έτσι και αλλιώς είναι «εχθρός» του αδυνατίσματος. Τα κοκτέιλ δε περιέχουν και άλλα υλικά όπως σιρόπια, ζάχαρη, αναψυκτικά που προσθέτουν θερμίδες στο ποτό σας.

Σαλάτες με σως

Μπορεί να νομίζετε ότι οι σαλάτες είναι μία υγιεινή και διαιτητική επιλογή για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, αυτό όμως εξαρτάται από τι περιέχει η σαλάτα. Για παράδειγμα μία κλασική σαλάτα του καίσαρα που περιέχει μπέικον, κρουτόν, μπόλικη παρμεζάνα και σως έχει περίπου 540 θερμίδες.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved