Μαμά και διατροφή: Η καλύτερη τροφή για τη μείωση του κοιλιακού λίπους είναι ελληνική

Το τρόφιμο που σύμφωνα με μελέτες ενισχύει τη μείωση του κοιλιακού λίπους το χρησιμοποιούμε κατά κόρον στην ελληνική κουζίνα.

Μαμά και διατροφή: Η καλύτερη τροφή για τη μείωση του κοιλιακού λίπους είναι ελληνική
Bigstock

Το λίπος του σώματος είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολόγων, το λίπος διατηρεί το σώμα ζεστό και επιπλέον είναι αναγκαίο για την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και την παραγωγή σημαντικών ορμονών. Ωστόσο, ένα είδος λίπος είναι κακό για την υγεία, αυτό που βρίσκεται στην περιοχή της κοιλιάς, εξού και οι συμβουλές των ειδικών για την μείωση του κοιλιακού λίπους.

«Το σπλαχνικό λίπος είναι ένας τύπος λίπους που αποθηκεύεται στην περιοχή της κοιλιάς και τυλίγεται γύρω από τα εσωτερικά όργανα, όπως το συκώτι, το στομάχι και τα έντερα» αναφέρει η διατροφολόγος Roxana Ehsani.

Το σπλαχνικό λίπος μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση και τις πιθανότητες για εμφάνιση συγκεκριμένων παθήσεων, όπως ο διαβήτης, το εγκεφαλικό ακόμα και μερικοί τύποι καρκίνων.

Η καλύτερη τροφή για τη μείωση του κοιλιακού λίπους

Σύμφωνα με έρευνες, στη μείωση του κοιλιακού λίπους ενισχύει η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνη D. Και τα τρία αυτά θρεπτικά συστατικά υπάρχουν στο ελληνικό γιαούρτι, το οποίο σύμφωνα με τη διατροφολόγο Ehsani είναι η #1 τροφή που πρέπει να καταναλώνουν όσοι θέλουν να χάσουν λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.

«Ένα φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά περιέχει 20-23 γραμμάρια πρωτεΐνης» αναφέρει η ειδικός στο eatthis.com και συμπληρώνει: «Η κατανάλωση τροφών πλούσιες σε πρωτεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την πείνα καθώς προάγει την αίσθηση του κορεσμού. Επίσης, τα γεύματα που συμπεριλαμβάνουν και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη μειώνουν τις πιθανότητες να το παρακάνετε με το φαγητό».

Έρευνες έχουν δείξει, επίσης, ότι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη έχει συσχετιστεί με τον χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, μικρότερη περίμετρο της μέσης και καλύτερα επίπεδα χοληστερόλης. Τέλος, ένας ακόμα λόγος που το γιαούρτι θεωρείται εξαιρετικά ωφέλιμο και πέρα από τη μείωση του κοιλιακού λίπους είναι ότι περιέχει προβιοτικά τα οποία ενισχύουν την υγεία του εντέρου.

Πώς παράγεται το ελληνικό γιαούρτι;

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα φυσικό γαλακτοκομικό προϊόν. Παράγεται από τη γαλακτική ζύμωση του νωπού γάλακτος με οξυγαλακτικά βακτήρια, οργανισμοί που προσδίδουν στο γιαούρτι και αυτήν την χαρακτηριστική όξινη γεύση του και την μεγάλη του θρεπτική αξία. Το γιαούρτι μπορεί να παραχθεί από γάλα αγελάδας, προβάτου και κατσίκας. Το ιδανικό για τη μείωση του κοιλιακού λίπους και αυτό που παράγεται κατά κυριο λόγο στην Ελλάδα είναι αυτό από γάλα αγελάδας.

Συνταγές με γιαούρτι για απώλεια κοιλιακού λίπους

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εντάξετε το γιαούρτι στο διατροφολόγιό σας. Μπορείτε να το φάτε σκέτο, με μέλι, με φρούτα, με δημητριακά, ή να το εντάξετε σε διάφορες άλλες συνταγές σας για γλυκά και αλμυρά πιάτα.

Παρακάτω ακολουθούν τέσσερις συνταγές με γιαούρτι που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved