Μαμά και διατροφή: Πρόγραμμα αποτοξίνωσης επτά ημερών

  • Detox πρόγραμμα διατροφής για μία εβδομάδα
  • Τι να τρώτε για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό
Μαμά και διατροφή: Πρόγραμμα αποτοξίνωσης επτά ημερών
Unsplash.com / Heather Ford

Η δίαιτες αποτοξίνωσης βασίζονται κατά κύριο λόγο στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Βοηθούν στην απώλεια κιλών, μειώνουν το φούσκωμα και η προτεινόμενη διάρκειά τους είναι συνήθως λίγες μέρες.

Εάν νιώθετε ότι έχετε ανάγκη από λίγο detox, παρακάτω μπορείτε να ακολουθήσετε το παρακάτω πρόγραμμα αποτοξίνωσης επτά ημέρων που προτείνει η διατροφολόγος Shilpa Arora στο food.ndtv.com.

Καλό είναι σύμφωνα με την ειδικό, πέντε μέρες πριν ξεκινήσετε, να περιορίσετε σταδιακά το αλκοόλ, την καφεΐνη και τις τροφές πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη, τα οποία προσθέτουν τοξίνες στον οργανισμό. Παράλληλα, αυξήστε την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πίνετε άφθονο νερό (τουλάχιστον οκτώ ποτήρια την ημέρα).

Πρόγραμμα αποτοξίνωσης επτά ημερών

Αρχικά να πούμε ότι καθημερινά και πριν την κατανάλωση του πρωινού γεύματος η Arora προτείνει να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με χυμό από ½ στυμμένο λεμόνι. Όσον αφορά τα ενδιάμεσα σνακ, προτιμήστε ξηρούς καρπούς και φρούτα όπως μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι, βερίκοκα κ.α.

ksiroi karpoi gia diaita

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Karolina Grabowska

Ημέρα 1η

Πρωινό: Χυμός από φρέσκα λαχανικά όπως καρότα, παντζάρια, σέλερι, σπανάκι, kale. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας σπόρους chia για έξτρα ενέργεια και φυτικές ίνες.

Μεσημεριανό: Λαχανικά στον ατμό. Μπορείτε να φάτε και συνδυαστικά διάφορα λαχανικά όπως σπανάκι, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα, γλυκιά κολοκύθα, μανιτάρια κ.α.

Βραδινό: Στιφάδο με λαχανικά της επιλογής σας.

Ημέρα 2η:

Πρωινό: Το πρωινό σας γεύμα είναι ίδιο με παραπάνω. Χυμός από φρέσκα λαχανικά με μία κουταλιά της σούπας σπόρους chia.

Μεσημεριανό: Σαλάτα με κινόα, λαχανικά και σπανάκι.

Βραδινό: Στιφάδο λαχανικών με κόκκινη και κίτρινη πιπεριά και μπρόκολο.

Ημέρα 3η

Πρωινό: ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι με φρεσκοκομμένα φρούτα, αμύγδαλα, σπόρους chia και μία μικρή ποσότητα από μέλι. Μπορείτε να πιείτε και πράσινο τσάι.

Μεσημεριανό: Φακές με λαχανικά

Βραδινό: Σαλάτα με καρότο, μαρούλι και παπάγια. Για την βινεγκρέτ μπορείτε να ανακατέψετε μία κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο, μία κουταλιά της σούπας λάδι και λίγο στυμμένο λεμόνι.

mama diatrofi programma apotoksinwsis 2

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Monika Grabkowska

Ημέρα 4η

Πρωινό: Smoothie me 100 γραμμάρια γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας, 1 ή ½ μπανάνα και 1 κουταλιά της σούπας chia seeds.

Μεσημεριανό: Σαλάτα με λαχανικά της επιλογής σας και κινόα.

Βραδινό: φακές με λαχανικά

Ημέρα 5η

Πρωινό: Χυμός με φρέσκα λαχανικά και 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia.

Μεσημεριανό: Λαχανικά στον ατμό με ελαιόλαδο, σπόρους κολοκύθας και ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι. Μπορείτε να φάτε και 1 χούφτα αμύγδαλα.

Βραδινό: Σαλάτα με ρόκα, κόκκινη πιπεριά, μανιτάρια και κρεμμύδια.

Ημέρα 6η

Πρωινό: Γιαούρτι με αποξηραμένα φρούτα, flakes αμυγδάλου και δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο.

Μεσημεριανό: Σούπα με φακές, λαχανικά και ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι.

Βραδινό: Σαλάτα με καρότο, μαρούλι και παπάγια. Για την βινεγκρέτ μπορείτε να ανακατέψετε μία κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο, μία κουταλιά της σούπας λάδι και λίγο στυμμένο λεμόνι.

Ημέρα 7η

Πρωινό: Smoothie me 100 γραμμάρια γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας, 1 ή ½ μπανάνα και 1 κουταλιά της σούπας chia seeds.

Μεσημεριανό: Σούπα με φακές, λαχανικά και χόρτα. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Συμπληρωματικά μπορείτε να φάτε μία χούφτα αμύγδαλα και σταφίδες.

Βραδινό: ψητά μανιτάρια με πράσινη σαλάτα, πουρέ γλυκοπατάτας και ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved