Εύκολο detox: Επτά πρωινές συνήθειες για φυσική αποτοξίνωση

Με ποιους τρόπους θα αποβάλλετε από το σώμα σας τις τοξίνες.

Εύκολο detox: Επτά πρωινές συνήθειες για φυσική αποτοξίνωση

Για τους περισσότερους, η αποτοξίνωση είναι συνώνυμη με τη δίαιτα ή την αλλαγή του τρόπου διατροφής προκειμένου να περιοστεί η πρόσληψη τοξικών και χημικών ουσιών.

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς, και άφθονο νερό, βοηθούν τον οργανισμό να ανακτήσει τη χαμένη του ενεργητικότητα και φυσικά να απαλλαγεί από πιθανόν έξτρα κιλά. Εκτός όμως από την διατροφή, μπορείτε να υιοθετήσετε και ορισμένες πρωινές συνήθειες που συμβάλλουν σε μια φυσική αποτοξίνωση.

Ποιες είναι αυτές:

Λεμόνι με νερό

nero me lemoni

Πολλά έχουν γραφτεί για το ρόφημα με λεμόνι. Σύμφωνα με την κλινική και αθλητική διατροφολόγο και ειδική στην αποτοξίνωση Autumn Bates, τα οφέλη του νερού με λεμόνι δεν αποτελούν μύθο. Μάλιστα για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του λεμονιού, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο, δηλαδή μαζί με τη φλούδα του. Όπως αναφέρει το onmed.gr σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, έδειξε ότι οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στη φλούδα του λεμονιού βοηθούν στην απώλεια βάρους, όταν κάποιος ακολουθεί διατροφή με πολλά λιπαρά.
Εκτός της συμβολής στην απώλεια βάρους, τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ενεργοποιεί τη γλουταθειόνη, το κύριο αντιοξειδωτικό του οργανισμού. Η Bates συνιστά να προσθέτετε τουλάχιστον μισό λεμόνι (κομμένο σε φέτες) σε 300 ml νερού ( χλιαρό πάντα).

Πιείτε το πρωί ένα smoothie

smoothie

Ένα smoothie είναι ιδανική λύση για πρωινό, αρκεί βέβαια να περιέχει τα κατάλληλα υλικά. Δοκιμάστε το smoothie από μούρα (βατόμουρα, μύρτιλα, κράνμπερι) σε συνδυασμό με σπόρους chia και γιαούρτι, ώστε να πάρετε λιπαρά και πρωτεΐνες που θα σας χορτάσουν μέχρι το επόμενο γεύμα σας και επίσης θα επιβραδύνουν τον μεταβολισμό των υδατανθράκων των φρούτων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιες άλλες συνήθειες -πρωινές κυρίως - σας προσφέρουν ένα φυσικό detox:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved