Γονιμότητα: 4 Halloween tips για όσους προσπαθούν να γίνουν γονείς

Χαλαρώστε, ηρεμήστε και γιορτάστε (ακόμη και για πρώτη φορά) το Halloween.

Γονιμότητα: 4 Halloween tips για όσους προσπαθούν να γίνουν γονείς
Bigstock

Ξέρουμε ότι αν προσπαθείτε για γίνετε γονείς, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να γιορτάσετε και να διασκεδάσετε, ειδικά με αφορμή μια ξενόφερτη γιορτή που τα πιτσιρίκια λατρεύουν.

Για εσάς οι μέρες και οι μήνες περνούν μαρτυρικά, μιας και προσπαθείτε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας. Υποβάλλεστε σε εξετάσεις, θεραπείες και κάνετε τα πάντα για αποκτήσετε ένα παιδί. Η ψυχολογία σας -όσο και αν προσπαθείτε να την ανεβάσετε- είναι πεσμένη, καθώς βλέπετε το ένα μετά το άλλο τεστ, να βγαίνει αρνητικό.

Γιατί η κολοκύθα είναι καλή για τη γονιμότητα και όχι μόνο για το Halloween

Μην αφήνετε τα αρνητικά συναισθήματα όμως, να σας παίρνουν από κάτω. Διασκεδάστε, χαρείτε και κάντε ό,τι περνά από το χέρι σας για να έχετε ανεβασμένη διάθεση. Εξάλλου το λένε και οι ειδικοί: η κακή ψυχολογία επηρεάζει το ζευγάρι και ενδέχεται να λειτουργήσει ανασταλτικά στη σύλληψη.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά Halloween tips από τον ειδικό γονιμότητας, Dr. Jesús Félix Atondo.

Απολαύστε τις αγαπημένες σας λιχουδιές

Τα ζαχαρωτά δεν κάνουν χαρούμενα μόνο τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους. Σε περίπτωση που το αγνοείτε τα ζαχαρωτά επηρεάζουν το πώς αισθανόμαστε, τη διάθεσή μας και τη συναισθηματική μας κατάσταση. Εκμεταλλευτείτε το Halloween και απολαύστε τα ζαχαρωτά που επιθυμείτε. Σύμφωνα με έρευνες μειώνουν το στρες και διεγείρουν το σώμα, ώστε να παράγει σεροτονίνη και ντοπαμίνη. Πρόκειται για νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη διάθεση και τα συναισθήματα όπως η χαρά και η ευχαρίστηση.

Δείτε Halloween ταινίες

Αν σας αρέσουν οι Halloween ταινίες όπως «Ο Ψαλιδοχέρης», «Hocus Pocus» ή ο «Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης», δεν έχετε παρά να φτιάξετε μια λίστα, να ψήσετε ποπ κορν και να τις απολαύσετε παρέα με τον σύντροφό σας. Οι ταινίες λειτουργούν ως αγχολυτικό και βοηθούν επίσης στην καλή διάθεση και ψυχολογία.

Διοργανώστε ένα Halloween Party μόνο για ενήλικες

Διοργανώστε ένα όμορφο Halloween πάρτι και καλέστε μόνο φίλους χωρίς παιδιά. Αν δεν θέλετε να συζητάτε για το πώς κοιμήθηκε το μωρό της κολλητής σας ή για τα πρώτα γενέθλια του παιδιού του κουμπάρου σας, μπορείτε να καλέσετε μόνο φίλους που ακόμη δεν έχουν γίνει γονείς. Απολαύστε ένα όμορφο βράδυ πίνοντας ποτά χωρίς αλκοόλ και τρώγοντας σνακ, σοκολάτες και λιχουδιές. Αυτό θα σας χαλαρώσει.

Smoothie γονιμότητας με γλυκιά κολοκύθα

Να είστε ευγενική με τον εαυτό σας

Το άγχος της μη εκπλήρωσης της επιθυμίας απόκτησης ενός παιδιού, έχει συσχετιστεί με προβλήματα ψυχικής υγείας με κυριότερα τον θυμό, την κατάθλιψη, το άγχος, τη σεξουαλική δυσλειτουργία ακόμα και την κοινωνική απομόνωση. Δεν χρειάζεται όμως να τιμωρείτε τον εαυτό σας. Πρέπει να είστε ευγενική, καθώς κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποκτήσετε το δικό σας παιδί.

Ξέρουμε ότι το ταξίδι της υπογονιμότητας είναι δύσκολο, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνη και δεν είστε η μόνη.

με πληροφορίες από το thefertilitycentermexico.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved